,

Portbase gaat samenwerken met Supply Chain Valley

Om haar klanten meer data te kunnen laten uitwisselen aan de voor- en achterkant van hun logistieke ketens gaat Portbase samenwerken met Supply Chain Valley (SCV).

SCV is een krachtenbundeling van bedrijven, kennisinstellingen en overheid in Noord-Limburg. Deze regio beschikt over de belangrijkste achterlandcorridor van de Rotterdamse haven, als toegangspoort tot het Ruhrgebied.

Ondertekening MOU

Vandaag formaliseerden Peter Pardoel (voorzitter RvB SCV) en Donald Baan (manager Business Development, Marketing & Sales bij Portbase) de samenwerking met de ondertekening van een memorandum of understanding (MOU). De ondertekening vond plaats op de transport logistic beurs in München.

Aansluiting inland terminals

De samenwerking tussen Portbase en SCV moet onder meer resulteren in de aansluiting van een tiental Limburgse inland terminals op het Port Community System van Portbase.

Internationale strategie

Samenwerkingen als met SCV, maar eerder bijvoorbeeld ook met Rheinports, maken onderdeel uit van de internationale strategie van Portbase. Hiermee wil Portbase haar klanten helpen om data verder weg in de logistieke ketens beter te ontsluiten. Logistieke ketens stoppen immers niet aan de Nederlandse grens.