Aankondiging migratie elektronisch berichtenverkeer met overheid

Beste Klant,

U gebruikt één of meerdere Portbase services voor uw meldingen aan overheidsdiensten. Voor het ontvangen van deze meldingen maakt de Overheid gebruik van de elektronische postbus ‘Digipoort Handel & Transport’. Dit is de postbus voor informatie-uitwisseling met de Douane, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Koninklijke Marechaussee, de Zeehavenpolitie en de havenautoriteiten.

De Nederlandse Douane gaat het beheer van Digipoort Handel & Transport en Single Window overnemen van Logius. De Douane werkt hiervoor aan een nieuwe postbus-voorziening, genaamd de Handel & Transport Gateway (HTG). Als gevolg hiervan krijgen bedrijven te maken met aanpassingen in de digitale postadressen. Het berichtenverkeer zelf wijzigt inhoudelijk niet.

De Douane heeft u middels nieuwsbrieven geïnformeerd over deze geplande migratie naar HTG en heeft u verzocht om u hier (met uw softwareleverancier) op voor te bereiden.

Goed nieuws: Portbase zorgt ervoor dat voor alle services, waarmee u (via het Port Community Systeem) met de Overheid communiceert, worden overgezet naar de HTG. U hoeft hier zelf niets voor te ondernemen. De migratie van de Portbase services naar de nieuwe HTG zal in 3 fases plaatsvinden. Deze 3 fases lopen van februari tot juni 2020. Alle klanten van Portbase zullen vanaf juli zijn aangesloten op de HTG. U merkt zelf niets van deze migratie.

Let op: Gebruikt u naast Portbase ook nog andere software voor meldingen aan de Overheid? U dient dan wel met deze softwareleveranciers af te stemmen hoe zij uw account kunnen migreren.

Meer informatie
Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Onze Service Desk helpt u graag.
U kunt hen bereiken via 088 625 2525 of servicedesk@portbase.com.

Heeft u vragen over de services of het Port Community System? Neem dan contact op met Customer Service.

Verstuur een e-mail naar Customer Service

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.