• In development
  • Import
  • Portbase

Vanaf het moment dat het Container Vrijgave Bericht van kracht is, is een invoeraangifte pas mogelijk nadat het schip daadwerkelijk in de haven is gearriveerd. Losbevestiging is de trigger die u als importeur of expediteur in staat stelt direct na het moment van lossen – zonder verdere handelingen – automatisch vanuit uw inhuis-systeem uw vooraangifte te bevestigen dan wel de vervolgaangifte te doen. De Douane kan deze dan meteen afhandelen. Uw container kan snel verder de logistieke keten in.

Voor Losbevestiging doet u op basis van een containernummer in combinatie met een BL-nummer of Call Reference Nummer een aanvraag via een API. Een bevestiging van goede ontvangst volgt naar het opgegeven webadres. Zodra de container is gelost, worden de losbevestigingsdetails (locatie en tijd) vanuit Portbase real-time doorgezet naar uw inhuis-systeem.

  • Real-time inzicht
  • Automatische trigger voor aangifte
  • Soepele doorstroming containers
  • Efficiënt plannen vervolgtransport
  • Betrouwbare data direct van de bron

“Als douane-expediteur hebben wij meegedaan aan de pilot voor de dataservice Losbevestiging. Het is op zich een eenvoudige service, maar wel heel nuttig. Wij implementeren de dataset in onze eigen douanesoftware. Op die manier kunnen wij direct op het moment dat containers binnen zijn, automatisch het aanbrengbericht naar de Douane sturen. Onze klanten kunnen zo veel sneller bij de terminals hun containers ophalen.”

Max Wiertz - SGS Maco

“Door de losbevestiging als ‘trigger’ te gebruiken voor het aanbrengen van de lading hoeft er na de vooraangifte geen extra handeling meer verricht te worden door de douane-expediteur/ declarant. Dat scheelt geld en tijd. Daarnaast is de kennis over het exacte losmoment van de goederen van grote waarde. FENEX adviseert bedrijven om contact op te nemen met hun softwareleveranciers om zich voor te bereiden op de snel naderende komst van het Container Vrijgave Bericht. Dit kan door gebruik te maken van de oplossing via de dataservice Losbevestiging van Portbase.“

Stefan Verhagen - FENEX

Wilt u op de hoogte blijven?

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van gebruikers in kaart te brengen, te analyseren, de gebruikerservaring te verbeteren en om ervoor te zorgen dat relevante informatie en advertenties kunnen worden getoond. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen