Cargo Tracker biedt realtime inzicht in importstroom

2 juni 2020 –Cargo Tracker, de Track & Trace dienstverlening van Portbase, is na een succesvolle pilot per direct beschikbaar. Met Cargo Tracker krijgen verladers en expeditiebedrijven realtime statusinformatie over de containers die ze via de Rotterdamse haven importeren. Cargo Tracker is uitermate geschikt voor partijen die hun logistiek en meldplichten uitbesteden, maar nog wel inzicht willen in de ladingstroom om de eigen processen en planning hierop af te stemmen.

Cargo Tracker is de voortzetting van Boxinsider van Havenbedrijf Rotterdam (hierna te noemen: HbR). Door Track & Trace activiteiten van HbR en Portbase te bundelen, ontstaat er een completere dienstverlening en een duidelijke propositie naar de markt. Na de overheveling naar Portbase in april, heeft er een succesvolle pilotfase plaatsgevonden met de klanten van Boxinsider. Vanaf vandaag is de dienstverlening omgezet naar een betaalde service van Portbase. Cargo Tracker is beschikbaar via het web en als API. Via een API kunt u Cargo Tracker geheel naar eigen wens inbouwen in uw eigen softwaresysteem.

“Met Cargo Tracker bespaart u tijd. Via één scherm heeft u realtime inzicht op de status van verwachte schepen in de haven, het losmoment van uw container(s) en het vertrek vanaf de meeste zeeterminals. En als er tijdens het transport iets verandert, ontvangt u een pushnotificatie zodat u altijd proactief geïnformeerd wordt. U hoeft dus niet langer alle terminal- en rederijsites in de gaten te houden”. (Peter Vink, Sales Manager)

Een breder dienstenpakket voor expediteurs en verladers
Portbase biedt met de service Ladinginformatie 2.0 al Track & Trace en goedereninformatie aan, maar is vooral geschikt als u ook andere meldplichten via Portbase doet. Een beperking van deze service is dat slechts één partij de ladinggegevens kan inzien. Cargo Tracker biedt een Track & Trace ervaring voor iedereen die zijn of haar container wil volgen in de Rotterdamse haven, ook als uw expediteur uw meldplichten afhandelt via Portbase.
Portbase blijft Cargo Tracker de komende tijd uitbreiden met extra functies, zoals informatie over de scheepsrotatie, aanwezigheid van een vervolgaangifte en eventuele inspectie en vrijgave. Cargo Tracker wordt dit jaar ook geschikt voor het volgen van trailers. Tevens worden vanaf volgend jaar meer (inland) terminals aangesloten.

Bent u nieuwsgierig wat Cargo Tracker voor u kan betekenen? Lees meer op de servicepagina van Cargo Tracker.

Mail: sales@portbase.com
Tel: 088 – 625 25 34