Benut de unieke kracht van data

Op de manier die u het beste past!


Al ruim 15 jaar biedt Portbase als neutrale partij toegang tot data van de haven community. Vanaf nu kunt u die data via API’s inzetten op een manier die u past. Ontdek hier de mogelijkheden. 

Ontdek uw verborgen potentieel

Zo kunnen dataservices u meer opleveren

Data - zoals een losbevesting - krijgt u automatisch binnen. Zo kunt u veel makkelijker, beter en sneller plannen.

Beter plannen

Statusupdates voor klanten? Met slimme software hoeft dat niet meer. Telefonische, simpele opdrachten kunnen worden geautomatiseerd. 

Sneller schakelen

Portbase is dé databron van logistieke processen in de haven. Via de Portbase API's heeft u daarom altijd correcte data beschikbaar. 

1 centrale databron

Verzorgt u - als agent of expediteur - logistieke processen voor uw klanten en communiceert u daar dagelijks over? Dan kan dat met onze data vermoedelijk sneller, soepeler, foutlozer en goedkoper.

HANDIG VOOR EXPEDITEURS EN KLEINE VERVOERDERS

Bent u verantwoordelijk voor een deel of de complete logistieke keten? Wilt u meer inzicht? 100% 'in control' zijn? Onze data helpt u processen te stroomlijnen en compliance te borgen.


Zet in op uw eigen voordeel

Herkent u deze kansen en uitdagingen?

Zoveel partijen, zoveel verschillende belangen. Met dataservices en APIs liggen er enorme besparingskansen. Ontdek hieronder uw mogelijkheden.

Bent u een softwareleverancier? Hebben uw klanten te maken met logistieke processen in de haven? Of wilt u als softwareontwikkelaar weten hoe u met onze API's aan de slag kunt?

Uw software of systeem slimmer en veelzijdiger maken?

Kosten besparen, slimmer werken?

Meer inzicht, regie en 'in control'?

HANDIG VOOR VERLADERS EN GROTE VERVOERDERS

HANDIG VOOR SOFTWARE ONTWIKKELAARS EN IT'ERS

Gebruik de vorm die u past

Dit is hoe u onze data direct kunt inzetten

De beste manier om onze dataservices te gebruiken is via een API. Dit is een gestandariseerde manier van data overdracht waar een developer of softwarebedrijf mee uit de voeten kan.

API

Naast een API realiseren we ook een toepassing via een webscherm, zoals Cargo Tracker. Dit is de PCS-dienstverlening zoals u van Portbase gewend bent. Handig als u niet over ontwikkelcapaciteit beschikt.

Webschermen

We experimenteren momenteel met een chatbot. U stelt uw vraag over bijvoorbeeld de losbevestiging van een container en de chatbot geeft vervolgens antwoord.

Chatbot

Veel gegevens die worden gebruikt om goederen te verzenden zijn ook in latere fases van de supply chain noodzakelijk. Bijvoorbeeld in het geval van een douaneaangifte. Onze data en API's bieden gebruik van deze data waardoor u tijd en kosten kunt besparen.

Douane aangifte vergemakkelijken

Laat je inspireren

Waarde creëren met data? Dit is hoe het werkt

Tijd of kosten besparen? Extra geld verdienen door een nieuwe dienst of service aan te bieden? Ontdek hier de eindeloze mogelijkheden.

Het verkrijgen van een commerciële vrijstelling van een container is een sleutelmoment in de logistieke keten. Hoe langer de onzekerheid hierover, hoe meer slack in de planning, hoe hoger de kosten. Met onze data en API's kunt u beter plannen en een besparing realiseren.

Snellere container vrijgave

De planning van logistieke processen en het geven van transportinstructies hangt in grote mate samen met het beschikbaar hebben van de juiste data. Met onze data en API's kunt u beter plannen, geautomatiseerd communiceren en een besparing realiseren.

Logistieke planning verbeteren

Sluit je aan bij onze community

Blijf op de hoogte of praat mee

Wilt u weten welke cases wij op dit moment met klanten uitwerken? Of wilt u samen met ons aan de slag om te kijken wat dataservices u kunnen opleveren?

Contact of updates?

Wilt u op de hoogte blijven van wat er mogelijk is? Laat hier uw e-mailadres achter!