Manon Bloemer nieuw lid Raad van Commissarissen Portbase

Manon Bloemer is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Portbase, de organisatie die via het Port Community System de informatie-uitwisseling in de Nederlandse havens zo makkelijk mogelijk maakt. Als commissaris zal Manon Bloemer optreden namens de havensectoren die nog niet in de Raad vertegenwoordigd waren.

Manon Bloemer heeft ruime bestuurlijke en logistieke ervaring en is in het dagelijks leven Managing Director Vopak North Netherlands. Daarnaast is Bloemer voorzitter van de ORAM-commissie Olie. In deze commissie zijn de Amsterdamse olieterminals Vopak, BP, Oiltanking, Eurotank, Nustar AFS, Fincofuel en Hydrocarbonhotel vertegenwoordigd.

Afscheid van Albert Thissen
Albert Thissen keert na twaalf jaar terug naar Frankrijk om er alle activiteiten van Hapag-Lloyd te gaan leiden. Om die reden neemt hij afscheid als RvC-lid. In zijn zittingsperiode heeft hij een zeer waardevol rol gespeeld bij de verdere groei van Portbase en het Port Community System in Nederland.

Onlangs ontving Thissen van het Havenbedrijf Rotterdam nog het boeganker, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die gedurende vele jaren vanuit een leidinggevende positie, als boegbeeld, een vitale bijdrage hebben geleverd aan de Rotterdamse haven.

De Raad van Commissarissen van Portbase bestaat nu uit de volgende personen:

• Ronald Paul (voorzitter) – Chief Operating Officer Havenbedrijf Rotterdam
• Ries Bode – Directeur Management in Motion
• Dertje Meijer – Algemeen Directeur Havenbedrijf Amsterdam
• Manon Bloemer – Managing Director Vopak North Netherlands
• Jan Waas – Chief Technology Officer, Europe Container Terminals
• Steven Lak – Voorzitter Deltalinqs

> Lees en bekijk ook: Hoe kun je als olieterminal omgevingsvriendelijk werken? Interview en filmpje met Manon Bloemer (via Port of Amsterdam).