Melding Domproc

Melding Domproc

Optimaal gebruik van vereenvoudigde douaneregelingen.

Maak optimaal gebruik van vereenvoudigde douaneregelingen

Via de service Melding Domproc maak je optimaal gebruik van de domiciliëringsprocedure (domproc) van de Douane. Dat geldt zowel de DIN-regeling voor het in het vrije verkeer brengen van over zee binnenkomende goederen als voor de DEN-regeling voor het vervoer naar een entrepot. Je lading kun je zonder verdere formaliteiten opslaan of afhalen bij de ferry- en containerterminals.

Service beschrijving

Met het via de DIN-regeling in het vrije verkeer brengen van goederen bespaart u tijd, vermindert de kans op controle op de terminal en verbetert uw cashflow. Aangifte doe je pas achteraf. Gelijksoortige voordelen ervaar je bij de DEN-regeling. Zonder een T1 op te maken, kun je hiermee goederen naar een entrepot vervoeren. Je hebt daarbij ook geen toestemming tot lossing nodig, hoeft zich niet te houden aan een vervoerstermijn, geen borg te stellen en op de terminal geen print van de transitaangifte te maken.

Service kenmerken

  • AansluitkostenVoor het activeren van een service zijn er éénmalige aansluitkosten van toepassing.
  • API-koppelingGebruik van de service is mogelijk via een systeemkoppeling API.
  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Integreer met Cargo Controller

Melding Domproc werkt altijd in combinatie met de service Cargo Controller. Alle voor de domproc-meldingen benodigde gegevens komen rechtstreeks uit deze service. Mismatches en aanzuiveringsproblemen worden zo voorkomen. Voor de bulksector is de service Melding Domproc alleen beschikbaar voor de doelgroep rederij.

Hoe aansluiten?

Voor deze service gelden vanuit onze partners in de logistieke keten aanvullende eisen. Klik hier om te lezen wat u moet doen voordat u gebruik kunt maken van onze service.

Aanvullende eisen

Vanuit onze partners in de logistieke keten gelden soms aanvullende eisen. Voor deze service is dat:

  • Vanuit de douane: Vergunning elektronisch berichtenverkeer binnenbrengen, Domproc plaatsingsvergunning/ Domproc invoervergunning & EORI-nummer
  • Vanuit de terminals: APM Terminals MVII contract, Barge Center Waalhaven contract, ECT contract, Hutchison Ports Delta II contract & RWG contract.

Zowel via web als systeemkoppeling

Via de service Melding Domproc stuurt de voor de DIN- en/of DEN-regeling benodigde domproc-meldingen naar de Douane via web of via een systeemkoppeling. Gebruik je het web, dan zetten wij vanuit het Port Community System (PCS) het overgrote deel van de gegevens klaar. Je hoeft dan alleen het vergunning- en douanenummer van de vergunninghouder in te vullen. Een handig dashboard toont steeds de status van je meldingen. Bij een systeemkoppeling gebeuren de meldingen rechtstreeks vanuit je inhuis-computersysteem. In het PCS wordt het bericht daarbij aangevuld met de hier beschikbare gegevens. De domproc-melding sturen wij vervolgens in het juiste formaat naar de Douane.

DIN- en DEN-regeling

Met het via de DIN-regeling in het vrije verkeer brengen van goederen bespaart u tijd, vermindert de kans op controle op de terminal en verbetert uw cashflow. Aangifte doet u pas achteraf. Gelijksoortige voordelen ervaart u bij de DEN-regeling. Zonder een T1 op te maken, kunt u hiermee uw goederen naar een entrepot vervoeren. U heeft daarbij ook geen toestemming tot lossing nodig, hoeft zich niet te houden aan een vervoerstermijn, geen borg te stellen en op de terminal geen print van de transitaangifte te maken.


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.

Testimonials

“Op de terminal haal je probleemloos je container op, zonder dat een T1-document nodig is.”

“Eén enkel bericht aan de Nederlandse Douane volstaat. Kan het nog makkelijker?”

Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.


Vergelijkbare services