3 Melding Single Window

Als havenautoriteit alle gevraagde informatie aan SPOC NL sturen.

Voordelen

  • 24/7 eenvoudig en efficiënt voldoen aan Europese verplichting
  • Eén oplossing toegankelijk voor alle Nederlandse havens
  • Automatisch proces

SPOC NL

SPOC NL is het Single Point of Contact van Nederland richting het Europese SafeSeaNet. Onder verantwoordelijkheid van de European Maritime Safety Agency (EMSA) in Lissabon wordt hier de informatie over scheepsreizen en gevaarlijke stoffen uit alle Europese landen verzameld. Bij calamiteiten op zee is het aan de hand daarvan mogelijk om eerder in te grijpen en kunnen milieurampen worden voorkomen. Iedere EU-lidstaat is verplicht om SafeSeaNet via een Single Point of Contact te voorzien van gegevens.

Hergebruik van informatie

De service Melding Single Window hergebruikt voor de meldingen aan SPOC NL de gegevens die eerder door rederijen, cargadoors en agenten via de Portbase-services Melding Schip, Melding Gevaarlijke Stoffen en Melding Afvalstoffen bij u als havenautoriteit zijn ingediend. De enige informatie die u zelf als havenautoriteit via het Port Community System aan de service Melding Single Window toevoegt zijn de actuele aankomst- en vertrektijden van de schepen.

Geen omkijken meer

Het via de service Melding Single Window versturen van informatie aan SPOC NL gebeurt automatisch vanuit het Port Community System via het Single Window maritiem en lucht. Nadat u als havenautoriteit bent aangesloten, heeft u hier geen omkijken meer naar.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

  • Containers
  • Bulk