25 Rail Planning

wordt in 2021 vervangen door Melding Container Achterland Rail

De service Rail Planning wordt in 2021 vervangen door Melding Container Achterland (MCA) Rail. Portbase zet alle bestaande klanten in de loop van het jaar over naar deze nieuwe dienstverlening. MCA Rail biedt deelnemers een geheel nieuwe look & feel. Bij de start heeft de service daarbij dezelfde functionaliteiten als Rail Planning, aangevuld met enkele verbeteringen. Hierna zal Portbase via MCA Rail de dienstverlening aan de spoorsector geleidelijk steeds verder uitbreiden.

 

Overstap

Voor het gebruik van MCA Rail is als intermodale railoperator en tractieleverancier in de droge-bulksector een overstap van een EDI- naar een API-koppeling nodig. API is de nieuwe standaard in IT voor informatie-uitwisseling. De overstap doet u in overleg met uw IT-afdeling of softwareleverancier. Voor de API-specificaties kunt u kijken op developer.portbase.com.

Bekijk hier ook het overzicht van softwarebedrijven die voor u een API-koppeling voor MCA Rail kunnen realiseren.

Tijdelijke EDI-converter

Aan klanten van Rail Planning die bij de overstap naar MCA Rail nog niet klaar zijn voor API biedt Portbase een tijdelijke EDI-converter. Deze converter vertaalt in EDI aangeleverde gegevens automatisch naar het MCA-format. Tevens krijgt u er de nieuwe webschermen bij.

Let op! De EDI-converter ondersteunt alleen de bestaande EDI-functionaliteit. Voor toekomstige uitbreidingen van MCA Rail is een overstap naar API nodig. Na de livegang van MCA Rail is het gebruik van de EDI-converter één jaar gratis.

Meer weten?

Portbase Support is de centrale plek op het web voor alle vragen over het werken met de Portbase-services. U vindt er essentiële instructievideo’s, snelle handleidingen, veel gestelde vragen en nog veel meer dat helpt voor een goed gebruik van de Portbase-services.

Voor vragen

Kevin Lammerts
Specialist achterland Verstuur een e-mail +31 (0)88 625 25 34

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

  • Containers
  • Bulk

Beschikbaar via

  • Webschermen
  • Systeemkoppeling