35 Zeehavenstatistiek

Enabled by Portbase

Betrouwbare statistieken over ladingstromen.

Voordelen

  • Aansluitend bij bestaande infrastructuur voor havenbrede informatie-uitwisseling
  • Portbase combineert (haven) logistieke knowhow met IT-kennis
  • Betrouwbare hosting

De service Zeehavenstatistiek voorziet Havenbedrijf Rotterdam (HbR) maandelijks van betrouwbare data over scheepsreizen en lading vanuit één bron. Zo heeft men een juist en volledig beeld van de ladingstromen die door de havens gaan en kunnen op grond daarvan bruikbare statistieken maken.

Ook rederijen, cargadoors en agenten kunnen gebruikmaken van de service Zeehavenstatistiek. Zij kunnen, bij deelname aan de service, gratis een file ontvangen met geaggregeerde data op basis waarvan zij zelf hun managementinformatie kunnen vormen. Dit ontvangen zij naar keuze per maand of per kwartaal.

De basis voor de datafiles wordt gevormd door de in het Port Community System reeds beschikbare gegevens zoals die eerder door rederijen, cargadoors en agenten zijn ingediend voor hun meldingen aan de havenautoriteit en Douane. Alle data zijn vanzelfsprekend geanonimiseerd en bevatten geen commercieel gevoelige informatie.

Enabled-by services
Onder de naam ‘Enabled-by services’ ontwikkelt, beheert en host Portbase binnen het Port Community System ook services voor derden. Het betreft diensten met een algemeen logistiek belang en een meerwaarde voor de havencommunity. Alle kosten zijn daarbij voor rekening van de opdrachtgever. Deze is ook zelf verantwoordelijk voor verspreiding en gebruik. Deelnemers aan een ‘Enabled-by service’ hebben geen rechtstreekse klantrelatie met Portbase.

Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam
Doelgroep:  Havenbedrijf Rotterdam, rederijen, cargadoors en agenten

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo.

Service aanvragen

Bestaande klant Nieuwe klant

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support
  • Doelgroepen
    • Agent
    • Rederij, cargadoor