Stapsgewijze introductie Melding Scheepsvoorraden

scheepsvoorraden - kisten

Momenteel leggen wij de laatste hand aan de bouw van de service Melding Scheepsvoorraden. Samen met bedrijven uit de werkgroep start eind november een pilot. Zodra deze succesvol blijkt, kunnen in december ook alle andere partijen die zich hebben aangemeld de nieuwe dienstverlening gaan gebruiken. U ontvangt van onze Service Desk apart bericht over de exacte ingangsdatum voor uw bedrijf.

Heeft u zich nog niet voor Melding Scheepsvoorraden ingeschreven?
Doe dit dan hier!

Melding Scheepsvoorraden biedt u een praktische oplossing voor een aanstaande nieuwe douaneverplichting. Vanaf 29 december 2017 bent u verplicht de scheepsvoorraden aan boord van bezoekende schepen elektronisch aan hen te melden. Een IMOFAL 3 formulier is dan niet meer toegestaan. Onze nieuwe dienstverlening is geschikt voor alle Nederlandse havens.

In de toekomst ook via de service Melding Schip 2.0
Melding Scheepsvoorraden wordt in eerste instantie een aparte service binnen het Port Community System (PCS). Begin 2018 komt de service ook als taak beschikbaar in Melding Schip 2.0. Voor deelnemers aan Melding Schip 2.0 die tevens Melding Scheepsvoorraden gebruiken, maken wij dan deze extra taak aan. Een deel van de gegevens wordt in dat geval automatisch voor u ingevuld.

Meer informatie
Nadere details over Melding Scheepsvoorraden leest u hier.