‘Voor elke trein twee uur minder overtikwerk’

De Tsjechische railoperator Metrans laat zes keer per week in beide richtingen een containertrein rijden tussen Rotterdam en Praag. Deelname aan de service Rail planning maakt de administratieve afhandeling ervan stukken eenvoudiger, zo ervaart de IT-manager van Metrans, Jan Hauptman. “Met één druk op de knop wisselen wij nu via Rail planning onze los- en laadlijsten uit met het Rail Service Center Rotterdam. Voorheen waren wij per trein twee uur bezig met het overtikken van die containergegevens van en naar ons computersysteem.”

Metrans kan dankzij Rail planning zo efficiënter werken en klanten tussen Rotterdam en Praag een nog betere dienstverlening bieden. Lading die op dag A vanaf het Rail Service Center Rotterdam vertrekt, is op dag B beschikbaar in Praag. In omgekeerde richting geldt dezelfde A/B-verbinding.

Vanuit elke locatie in Europa

Net als Metrans van en naar Praag, kan ook iedere andere Europese railoperator of tractieleverancier van en naar Rotterdam en/of Amsterdam profiteren van de service Rail planning. Dat geldt zowel voor container- als voor bulktreinen. Een overzicht van de gebruiksmogelijkheden en de voordelen leest u hier. Deelnemen aan de service Rail planning doet u door middel van een systeemkoppeling en/of via webschermen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan contact op met de afdeling Sales via sales@portbase.com of 088-625 25 00.