Road Planning wordt Melding Container Achterland

Transport via weg, rail en water

Portbase introduceert Melding Container Achterland (MCA). Deze nieuwe service vervangt de komende maanden het nu door u gebruikte Road Planning. De invoering begint bij de vervoerders die via internet werken. Eind oktober starten wij met een aantal van hen een pilot. Zo stellen wij gezamenlijk zeker dat de service klaar is voor gebruik.

Belangrijke voordelen van Melding Container Achterland ten opzichte van Road Planning zijn het makkelijker koppelen van een container aan een bezoek, de snellere terugkoppeling van statusinformatie en een grotere gebruiksvriendelijkheid in het algemeen. Een overzicht van álle voordelen vindt u hier.

In de toekomst vervangt Melding Container Achterland al onze huidige achterlandservices (Road Planning, Rail Planning, Barge Planning). De ontwikkeling van de eerste fase voor het wegvervoer gebeurt in nauwe samenspraak met een werkgroep met transporteurs en containerterminals.

Pilot wegvervoer
De pilot voor het wegvervoer start op 23 oktober 2017. De dertig hiervoor geselecteerde bedrijven sluiten wij in vier groepen, gedurende een periode van acht weken gefaseerd aan. Zij gaan vervolgens operationeel Melding Container Achterland gebruiken. Bij elke nieuwe groep monitoren wij nauwgezet de werking van de service. Alleen als de prestaties goed zijn, voegen wij een volgende groep wegvervoerders toe. De planning hiervoor is als volgt:

  • De eerste vijf klanten sluiten wij 1-voor-1 aan en krijgen hierbij intensieve begeleiding;
  • Vervolgens sluiten wij vijf klanten aan met begeleiding op afstand;
  • De resterende twintig klanten worden in twee groepen van tien aangesloten door onze Service Desk.

Aan het eind van de pilot bepaalt de pilotgroep of de nieuwe service Melding Container Achterland de huidige service Road Planning kan vervangen. Onze pilotklanten geven uiteindelijk het groene licht voor verdere implementatie. Wij zullen u tijdig informeren over hoe wij ook u gaan aansluiten op Melding Container Achterland.

U wordt automatisch overgezet
Melding Container Achterland hoeft u niet extra aan te vragen. Uw aanvraagformulieren voor de service Road Planning zetten wij automatisch over. Aan het overzetten zijn voor u geen kosten verbonden. Mocht u niet willen overstappen naar de nieuwe service en uw deelname aan de service Road Planning willen stopzetten, dan kunt u dit voor 01-01-2018 aangeven door een mail te sturen naar sales@portbase.com.

Meer informatie
Alle details over de service Melding Container Achterland, inclusief een overzicht van de deelnemers aan de werkgroep en de pilot, vindt u op onze website.

Met verdere vragen kunt u contact opnemen met onze Business Manager Leopold Jonkman. U kunt hem bereiken via 06 53 56 12 82 of l.jonkman@portbase.com.