Last call: overstappen naar IAMconnected noodzakelijk voor toegang PCS

Inloggen op het Port Community System (PCS) is veranderd. Portbase introduceerde afgelopen jaar IAMconnected. Deze nieuwe Portbase-dienstverlening combineert gebruiksgemak met hogere veiligheid. Dit hogere veiligheidsniveau is nodig om de digitale ontwikkeling van de Nederlandse havens en haar logistieke keten door te zetten.

Digitale veiligheid in de haven

Want een veilige haven van de toekomst vraagt meer dan alleen fysieke veiligheid. Data die gepaard gaat met alle activiteiten in en om een haven is van levensbelang voor de toekomst van de Nederlandse havens en het borgen van veiligheid staat daarbij met stip op nummer een. Portbase heeft als onderdeel van de digitale infrastructuur een rol in het verzorgen van de digitale veiligheid voor het uitwisselen van logistieke data.

Via de nieuwe manier van inloggen met IAMconnected hebben organisaties makkelijker en laag-drempeliger toegang tot allerlei diensten. Zij kunnen eenvoudiger hun eigen medewerkers toegang verschaffen, maar die ook weer snel intrekken en serviceproviders kunnen makkelijker betrouwbaar identiteit vaststellen zonder zelf een proces in te hoeven richten om klantgebruikers aan te maken/te ondersteunen. Alle accounts zijn persoonsgebonden (geen groepsaccount) en kunnen in combinatie met Multi Factor Authenticatie worden voorzien van een extra security laag. Zo wordt het nog moeilijker voor ongeautoriseerde partijen en personen om data te krijgen of meldingen te doen. En dat is goed voor alle betrokkenen in de logistieke keten.

Overstappen is noodzakelijk

De afgelopen 2 jaar heeft Portbase haar klanten met verschillende campagnes geïnformeerd over de nieuwe manier van inloggen en de acties die zij hierbij moesten uitvoeren. Een groot aantal heeft de overstap naar IAMconnected inmiddels gemaakt. Er zijn echter nog steeds organisaties die geen gehoor hebben gegeven aan de oproep om over te stappen. Tegen deze organisaties zegt Portbase: neem uw verantwoordelijkheid, voer deze acties uit voor 29 juni anders wordt uw bestaande PCS-account inactief. Met een inactief account kunnen geen handelingen verricht worden op het PCS en daarmee duperen zij niet alleen zichzelf maar ook hun partners in de logistieke keten. Ter illustratie: het duurt gemiddeld 3 dagen voordat een inactief account weer geactiveerd kan worden. Dit grijpt direct in op operationele processen in en om de Nederlandse havens.

Hoe overstappen naar IAMconnected

Overstappen naar IAMconnected is eenvoudig. Portbase biedt organisaties een verhuisservice voor het overzetten van alle PCS-gegevens, gebruikersrollen, rechten en Portbase-services. Een paar kleine acties volstaan, het meeste gebeurt vervolgens automatisch. Uitgebreide informatie over het overstappen naar IAMconnected staat op: support.portbase.com/overstappen-iamconnected/