Dit najaar nieuwe service Melding Scheepsvoorraden

Melding scheepsvoorraden

Nieuwe overheidsregels verplichten u om vanaf eind 2017 de scheepsvoorraden aan boord van bezoekende schepen (de huidige IMOFAL 3) elektronisch te melden aan de Douane. Om dit voor u zo makkelijk mogelijk te maken, bouwt Portbase momenteel de service Melding Scheepsvoorraden. Wij doen dit samen met een werkgroep uit het bedrijfsleven. De nieuwe dienstverlening sluit hierdoor nauw aan bij uw dagelijkse praktijk.

Melding Scheepvoorraden wordt qua opzet vergelijkbaar met de eerdere service Melding Bemanning en Passagiers. De kapitein vult de scheepvoorraden in op een Excel-sheet, waarna u als rederij, cargadoor of scheepsagent deze lijst uploadt naar het Port Community System (PCS). Wij sturen de gegevens vervolgens in het juiste formaat naar het Single Window Maritiem en Lucht (voorheen Maritime Single Window).

Melding Scheepsvoorraden komt ruim vóór de wettelijke ingangsdatum van
29 december 2017 voor u beschikbaar.

Onderdeel van tweede fase Single Window Maritiem en Lucht

Het elektronisch melden van de scheepsvoorraden is onderdeel van fase 2 van het Single Window Maritiem en Lucht. Per 1 september 2017 start de Rijksoverheid met de invoering hiervan. 29 december 2017 moet de implementatie zijn afgerond.

Fase 2 van het nieuwe overheidsloket omvat het melden van de lading (import, export, proviandering) aan de Douane. Net als in fase 1 bij de scheepsinformatie, zorgen wij onder water voor een koppeling vanuit het PCS. U kunt gewoon op de vertrouwde manier via Portbase blijven werken. De ladingberichten voor de Douane sturen wij automatisch door naar het Single Window Maritiem en Lucht.

Meer informatie

Via onze nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte van de voortgang in de bouw van Melding Scheepsvoorraden. Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Sales. Zij zijn bereikbaar via 088 625 25 17 of sales@portbase.com.

Met vriendelijke groet,

Sales Team Portbase