Schrijf u nu in voor de service Melding Scheepsvoorraden

Containerschip Maersk Line

Via onze website kunt u zich nu eenvoudig aanmelden voor de service Melding Scheepsvoorraden. Onze nieuwe dienstverlening biedt u een praktische oplossing voor de aanstaande douaneverplichting voor het elektronisch melden van de scheepsvoorraden aan boord van bezoekende schepen. Op 29 december 2017 gaat deze regeling in. Een IMOFAL 3 is dan niet meer toegestaan. Half november verwachten wij te starten met het aansluiten van bedrijven.

Meld u hier aan!

De bouw van Melding Scheepvoorraden is momenteel in volle gang. Wij doen dit samen met een werkgroep uit het bedrijfsleven. De nieuwe dienstverlening sluit hierdoor nauw aan bij uw dagelijkse praktijk. Melding Scheepsvoorraden kunt u straks gebruiken voor álle Nederlandse havens.

In de toekomst ook via Melding Schip
In eerste instantie bieden wij u Melding Scheepsvoorraden aan als aparte service binnen het Port Community System (PCS). Begin 2018 komt de service ook als taak beschikbaar in Melding Schip 2.0. Voor deelnemers aan Melding Schip 2.0 die tevens Melding Scheepsvoorraden gebruiken, maken wij dan deze extra taak aan. Een deel van de gegevens wordt in dat geval steeds automatisch voor u ingevuld.

Aanleiding
Het verplicht elektronisch melden van de scheepsvoorraden is onderdeel van de invoering door de overheid van het Single Window Maritiem en Lucht. Fase 2 van dit nieuwe overheidsloket omvat het melden van de lading (import, export, proviandering) aan de Douane. Net als in fase 1 bij de scheepsinformatie zorgen wij onder water voor een koppeling vanuit het PCS. Als klant van Portbase kunt u gewoon op de vertrouwde manier blijven werken. De ladingberichten voor de Douane sturen wij automatisch door naar het Single Window Maritiem en Lucht. Alléén voor de melding van scheepsvoorraden is van uw kant nog apart actie nodig door u aan te melden voor deze nieuwe service via de hierboven opgenomen link.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de kosten voor Melding Scheepsvoorraden of heeft u
andere vragen? Onze afdeling Sales helpt u graag. U kunt hen bereiken via
088 625 25 17 of sales@portbase.com.