Marty van Pelt ontvangt erecertificaat Wereld Douane Organisatie

Marty van Pelt, manager Business Relations & Communications van Portbase, is vandaag tijdens de Wereld Douanedag onderscheiden met het erecertificaat van de Wereld Douane Organisatie; het Diplôme d’honneur. Een unieke gebeurtenis, omdat slechts 2 Nederlanders uit het logistieke bedrijfsleven deze bijzondere titel eerder hebben mogen ontvangen.

Het Diplôme d’honneur wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd binnen de Douane sector. Elk jaar op een specifiek thema. Het thema voor dit jaar is SMART borders for seamless Trade, Travel and Transport. Doorgaans ontvangen alleen medewerkers van de Douane zelf dit erecertificaat. Bij hoge uitzondering wordt deze onderscheiding uitgereikt aan iemand uit het bedrijfsleven. Portbase directeur Iwan van der Wolf: “Marty is een vakman die zich al jarenlang inzet voor de samenwerking tussen de Douane en het logistieke bedrijfsleven. Dat deed hij in zijn vorige functies en nu sinds driekwart jaar voor Portbase. Deze onderscheiding is erkenning voor zijn werk en zijn tomeloze ambitie.“

Brexit
Bert Wiersema, directeur handhavingsbeleid van de Douane, reikte Het Diplôme d’honneur uit aan van Pelt. Wiersema: “Marty heeft in zijn vorige functies al een enorme stevige basis opgebouwd op dit thema. Maar met name zijn inspanningen voor de Brexit-oplossing die afgelopen periode gepresenteerd is, om ook de harde grens met de UK SMART ingeregeld te krijgen, hebben een grote rol gespeeld bij toekenning van het Diplôme.”

Brede blik
Van Pelt was jarenlang werkzaam bij brancheorganisatie FENEX als manager Customs Affairs en bekleedde daarna de functie van manager Fenex en teamcoördinator Logistiek en Expeditie bij Transport en Logistiek Nederland, de ondernemersorganisatie voor wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners. Sinds zijn overstap naar Portbase houdt van Pelt zich volop bezig met de aanstaande Brexit. Zijn open houding, kennis en wil tot samenwerken maken dat hij als centrale spil in het project het vertrouwen geniet van alle betrokken partijen. Oud-collega’s en andere relaties roemen zijn brede blik voor de BV Nederland en zijn vermogen om over organisatiegrenzen heen te kijken naar het grotere doel. Van Pelt nam de onderscheiding in ontvangst in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen.