Nieuwe service Melding Scheepsvoorraden is live

Containerschip NYK Line

De scheepsvoorraden aan boord van bezoekende schepen kunt u vanaf nu via Portbase melden aan de Douane. Onze nieuwe service Melding Scheepsvoorraden is vanaf heden beschikbaar in het Port Community System (PCS). Wanneer u zich reeds heeft aangemeld als deelnemer, kunt u direct aan de slag. De nieuwe dienstverlening is automatisch toegevoegd aan uw serviceoverzicht.

Nog geen deelnemer aan Melding Scheepsvoorraden? Meld u hier aan!

Melding Scheepsvoorraden biedt u een praktische oplossing voor een aanstaande nieuwe douaneverplichting. Vanaf 29 december 2017 bent u verplicht de scheepsvoorraden aan boord van bezoekende schepen elektronisch aan hen te melden. Een IMOFAL 3 formulier is dan niet meer toegestaan. Onze nieuwe dienstverlening is geschikt voor alle Nederlandse havens en kunt u meteen gebruiken.

In de toekomst ook via Melding Schip
Melding Scheepsvoorraden is in eerste instantie een aparte service binnen het PCS. Begin 2018 komt de service ook als taak beschikbaar in Melding Schip 2.0. Voor deelnemers aan Melding Schip 2.0 die tevens Melding Scheepsvoorraden gebruiken, maken wij dan deze extra taak aan. Een deel van de gegevens wordt in dat geval automatisch voor u ingevuld.

Meer informatie
Nadere details over Melding Scheepsvoorraden leest u hier.