41 Melding Scheepsvoorraden

Nieuwe douaneverplichting voor het elektronisch melden van scheepsvoorraden.

Voordelen

  • Handige Excel-upload
  • Geschikt voor alle Nederlandse havens
  • Praktische, gebruiksvriendelijke oplossing
  • In combinatie met Melding Schip is Portbase de one-stop-shop voor al uw verplichte scheepsmeldingen

Het elektronisch melden van scheepsvoorraden is een vanuit het nieuwe overheidsloket Single Window maritiem en lucht. De melding vervangt het via e-mail aan de Douane versturen van het IMOFAL 3-formulier. Via de service Melding Scheepsvoorraden is het elektronisch melden heel makkelijk. De kapitein, rederij, cargadoor of scheepsagent vult de scheepsvoorraden in op een Excel-sheet, waarna deze lijst kan worden geüpload naar het Port Community System. Wij sturen de gegevens vervolgens in het juiste formaat via het Single Window maritiem en lucht naar de Douane. U heeft hier geen omkijken naar.

Ook via Melding Schip
De service Melding Scheepsvoorraden is ook als taak beschikbaar in Melding Schip. Gebruikt u zowel Melding Schip als Melding Scheepsvoorraden? Dan is de extra taak automatisch voor u aangemaakt. Een deel van de gegevens wordt dan steeds automatisch voor u ingevuld.

Aansluitkosten
Voor deze service betaalt u eenmalig € 249,50 (ex. BTW) aansluitkosten.

Zo sluit u aan!

Voor deze service gelden vanuit onze partners in de logistieke keten aanvullende eisen. Klik hier om te lezen wat u moet doen voordat u gebruik kunt maken van onze service.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

  • Containers
  • Bulk
  • Stukgoed