2 Melding Gevaarlijke Stoffen

Eenvoudig voldoen aan de verplichtingen richting Havenmeester.

Voordelen

  • Eenvoudig melden van alle aan boord aanwezige gevaarlijke stoffen
  • Via het Port Community System één ingang voor alle verplichte scheepsmeldingen

Met de service Melding Gevaarlijke Stoffen informeert u de Havenmeester bij ieder scheepsbezoek over de gevaarlijke stoffen die aan boord zijn. Deelnemen kan zowel via een systeemkoppeling als door gebruik te maken van webschermen. De service biedt maatwerk per havensegment (natte bulk, overige lading). Het is direct duidelijk welke informatie u moet opgeven. Melding Gevaarlijke Stoffen is als aparte taak beschikbaar in Melding Schip. Automatisch hergebruik van reeds in het Port Community System aanwezige gegevens zorgt dat u op de meest efficiënte manier aan uw verplichtingen voldoet.

Conform nieuwe wetgeving EMSA

Sinds 1 november 2018 moeten de Havenmeesters voldoen aan nieuwe wetgeving van de EMSA (European Marine Safety Agency) voor het melden van gevaarlijke stoffen. Deze nieuwe regels zijn verwerkt in deze service.

Kosteloze deelname

Deelname aan de service Melding Gevaarlijke Stoffen is voor u gratis. Vanwege het strategisch belang van de service voor het functioneren van een haven worden de kosten gefinancierd uit de algemene inkomsten van de havenautoriteiten.

Zo sluit u aan!

Voor deze service gelden vanuit onze partners in de logistieke keten aanvullende eisen. Klik hier om te lezen wat u moet doen voordat u gebruik kunt maken van onze service.

Vereenvoudigen proces 'melden gevaarlijke stoffen'

Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam en Portbase werken samen met het bedrijfsleven aan het vereenvoudigen van het melden van gevaarlijke stoffen. Het actuele overzicht van alle ontwikkelingen hiervoor leest u hieronder.

Nu

EDI-klanten omgezet naar Melding Gevaarlijke Stoffen 2.0

Vanaf vandaag zijn ook alle EDI-klanten automatisch omgezet naar Melding Gevaarlijke Stoffen 2.0. Het invoeren van de voor de Havenmeester noodzakelijke gegevens wordt wederom iets makkelijker.

16 juli 2020
EDI

Makkelijker melden via Melding Gevaarlijke Stoffen 2.0

Vanaf vandaag gaan alle klanten die via het web de gevaarlijke stoffen aan boord van bezoekende schepen melden, automatisch om naar Melding Gevaarlijke Stoffen 2.0. Deze nieuwe versie is volledig ingericht naar de in 2018 geïntroduceerde nieuwe Europese wet- en regelgeving. Voor EDI-klanten gebeurt de overstap op een later moment.

15 juni 2020

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

  • Containers
  • Bulk
  • Doelgroepen
    • Agent
    • Rederij, cargadoor