39 Melding Bemanning & Passagiers

De meest praktische oplossing voor het aanleveren van bemannings- en passagierslijsten.

Voordelen

 • Logisch onderdeel van uw scheepsmeldingen via Melding Schip
 • Optimaal hergebruik van gegevens
 • Eenvoudige uploadfunctie, ook in combinatie met mobiele apparaten
 • Volledig conform Wet Bescherming Persoonsgegevens

De overheid verplicht u om uiterlijk twaalf uur voor aankomst van uw schip in de haven, alle aan boord aanwezige personen elektronisch te melden aan de Zeehavenpolitie (Rotterdam) dan wel Koninklijke Marechaussee (overige havens). Via de service Melding Bemanning & Passagiers is dit heel eenvoudig. Dit geldt ook voor het opgeven van tussentijdse wijzigingen of van een gewijzigde lijst op het moment van vertrek.

De elektronische meldingsplicht van personen hebben wij voor u een logisch onderdeel gemaakt van Melding Schip. In het verlengde van uw scheepsmelding kunt u direct uw bemannings- & passagierslijst insturen. Binnen het gratis Melding Schip is Melding Bemanning & Passagiers een aantrekkelijk geprijsde extra taak. Scheepgegevens en dergelijke hoeft u niet twee keer in te voeren. Het Port Community System (PCS) zorgt voor optimaal hergebruik.

Hoe het werkt

Melding Bemanning & Passagiers werkt via een Excel-formulier dat u laat invullen door de kapitein en vervolgens uploadt naar het PCS. Binnen Portbase zorgen wij voor omzetting naar het juiste formaat. Daarna sturen wij de bemannings- en passagierslijst via het (Maritime) Single Window voor maritiem en lucht van de Rijksoverheid voor u naar de Zeehavenpolitie dan wel de Koninklijke Marechaussee.

Zo sluit u aan!

Voor deze service gelden vanuit onze partners in de logistieke keten aanvullende eisen. Bekijk het Stappenplan Aansluitproces om te lezen wat u moet doen voordat u gebruik kunt maken van onze service.

Aansluitkosten
Voor deze service betaalt u eenmalig € 249,50 (ex. BTW) aansluitkosten. Onze afdeling Sales doet u graag een concrete prijsopgave. Bel 088 625 25 00 of mail sales@portbase.com.

 

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

 • Containers
 • Bulk
 • Doelgroepen
  • Agent
  • Rederij, cargadoor