Verzekerd van een vlotte doorvoer van goederen dankzij optimale informatie-uitwisseling 

Weg-, binnenvaart- en spoorvervoerders optimaliseren hun containervervoer met Portbase-services (voornamelijk MCA), voor efficiënte afhandeling op zee- en achterlandterminals. Alle partijen zijn via Portbase tijdig geïnformeerd, waardoor logistieke processen soepel verlopen. 

Services voor vervoerders

Barge

Via Melding Container Achterland Barge heb je als binnenvaartoperator één ingang binnenvaartbezoeken en -containers voormelden bij terminals en depots. 

 • Laad en loslijsten automatisch en gestandaardiseerd delen 
 • Directe koppeling met Nextlogic voor integrale planning van havenbezoeken (minder congestie) 

Road

Via Melding Container Achterland Road heb je één ingang bezoeken en containers voormelden bij terminals en depots. 

 • Kostenbesparingen dankzij efficiëntere planning en operatie. 
 • Geen onnodig verkeer en congestie op de terminal 
 • Invoer van voormelding mogelijk via smartphone  
 • Eén ingang en uniforme werkwijze voor alle terminals 

Rail

Via Melding Container Achterland Rail heb je één ingang treinbezoeken en -containers voormelden bij terminals en depots. 

 • Eenvoudig los- en laadlijsten delen bij de (rail)terminals 
 • Automatische terugkoppeling over de status van de voorgemelde containers.  

Importlading

Vereenvoudiging van het voldoen aan verplichtingen bij het invoeren van lading in de EU. Efficiënte informatie-uitwisseling met autoriteiten en zeehaventerminals zorgt voor een vlotte goederendoorstroming. 


Exportlading

Afhandelen van de formaliteiten bij export. Alle betrokken partijen, dus ook terminals en Douane, worden optimaal geïnformeerd zodat aan alle verplichtingen wordt voldaan. 


Achterlandprogramma

Toekomstvisie

De doorontwikkeling van MCA-services gebeurt in samenspraak met gebruikers. Portbase streeft ernaar om samen met de community de belangrijkste ontwikkelingen met de juiste prioriteit aan te pakken, door middel van interviews, werkgroepen en onder andere klantpanels. Deze klantpanels maken deel uit van het bestuurlijk orgaan van Portbase. Elk kwartaal worden MCA-gebruikers geïnformeerd over hetgeen bereikt is, en wat men het aankomende kwartaal kan verwachten aan ontwikkelingen.  

Lees meer over de thema’s waaraan wordt gewerkt.

Melding Container Achterland Rail in Portbase

Wij helpen je graag

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.

Meer van Portbase

 • Over ons

  We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
 • Onze community

  Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]