42 Melding Container Achterland Barge

Binnenvaartbezoeken en -containers via één ingang voormelden bij terminals en depots. Melding Container Achterland (MCA) Barge levert bovendien de input voor de integrale planning van ieder havenbezoek door Nextlogic.

Aankomende jaren werken we toe naar een toekomstbestendig en veilig achterland. Bekijk hier wat dit voor u betekent.

Voordelen

 • Één ingang en uniforme werkwijze voor alle terminals en depots
 • Zowel voormelden rotatie-, bezoek als ladinggegevens
 • Voorafgaand aan voormelding opvragen containerstatus (bij terminals met deze optie, zie functionality matrix onder documenten)
 • In één oogopslag zicht op status van bezoek en containers
 • Automatisch bericht bij wijziging plannings- en ladinginformatie
 • Achteraf altijd een los-/laadbevestiging
 • Directe koppeling met Nextlogic voor integrale planning van havenbezoeken

Hoe werkt deze service?

Via MCA Barge meldt u het bezoek en alle lading van uw schepen eenvoudig voor bij zeeterminals, inlandterminals en depots. Deze kunnen het bezoek daardoor goed voorbereiden en uw schipper is sneller klaar. U krijgt bovendien automatisch een terugkoppeling over de status van uw voorgemelde containers. Zo voorkomt u onnodig varen.

Doe mee aan de integrale planning van Nextlogic

Portbase en Nextlogic maken samen werk van een efficiënte en betrouwbare afhandeling van de containerbinnenvaart in de haven van Rotterdam. Via één ingang (MCA Barge) wordt digitale informatie-uitwisseling over schip en lading via Portbase innovatief gecombineerd met de neutrale, integrale planning van alle containerbinnenvaartbezoeken door Nextlogic. Lees wat dit voor u kan opleveren op www.nextlogic.nl. Direct aanmelden voor Nextlogic kan hier.

Hoe kan ik deze service gebruiken?

MCA Barge is beschikbaar via het web en door middel van een API-koppeling. API is de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling en connectiviteit.

Kijk hier voor een overzicht van softwarebedrijven die een systeemkoppeling voor MCA Barge bieden.

Bekijk via deze link voor welke terminals en depots u MCA Barge kunt gebruiken. Bij een aantal van hen is het gebruik verplicht.

Service aanvragen en (aansluit)kosten

Bovenaan de pagina kunt u eenvoudig de service aanvragen. Voor deze service betaalt u eenmalige aansluitkosten van €249,50 (excl. BTW). Vervolgens betaalt u een vast maandbedrag plus een bijdrage per voormelding van een volle container.  

Meer weten?

Portbase Support is de centrale plek op het web voor alle vragen over het werken met de Portbase-services. U vindt er essentiële instructievideo’s, snelle handleidingen, veel gestelde vragen en nog veel meer dat helpt voor een goed gebruik van de Portbase-services.

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

 • Containers
 • Doelgroepen
  • Binnenvaartoperator
  • Empty depot
  • Terminal