42 Melding Container Achterland Road

Bezoeken en containers voormelden bij zeeterminals, inlandterminals en depots.

Aankomende jaren werken we toe naar een toekomstbestendig en veilig achterland. Bekijk hier wat dit voor u betekent.

Voordelen

 • Eén ingang en uniforme werkwijze voor alle terminals
 • In één oogopslag inzicht in voortgang voormelding bezoek en container
 • Voorafgaand aan voormelding opvragen containerstatus (bij terminals met deze optie)
 • Invoer van voormelding mogelijk via smartphone
 • Alleen relevante velden per terminal invoeren

Hoe werkt deze service?

Via MCA Road meldt u de komst van uw chauffeurs eenvoudig voor bij zeeterminals, inlandterminals en depots. Deze kunnen het bezoek daardoor goed voorbereiden en uw chauffeur is sneller klaar. U krijgt bovendien automatisch een terugkoppeling over de status van uw voorgemelde containers (aanwezig, commerciële vrijstelling, douaneblokkade, douanedocumentatie in orde). Zo voorkomt u onnodige ritten.
Tegelijkertijd met het voormelden, vraagt u via MCA Road bij steeds meer terminals en depots ook een slottijd aan. Deze terminals en depots kunnen hun beschikbare capaciteit zo optimaal voor u inzetten.

Hoe kan ik deze service gebruiken?

MCA Road is beschikbaar via het web en door middel van een API-koppeling. API is de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling en connectiviteit. Kijk hier voor een overzicht van softwarebedrijven die een systeemkoppeling voor MCA Road bieden.

Service aanvragen en (aansluit)kosten

Bovenaan de pagina kunt u eenvoudig de service aanvragen. Voor deze service betaalt u eenmalige aansluitkosten van €249,50 (excl. BTW). Vervolgens betaalt u een vast maandbedrag plus een bijdrage per voormelding van een volle container.  

Voor het gebruik van MCA Road heeft u verder als wegvervoerder een CargoCard (met EAN-nummer) nodig. Dit vraagt u aan bij Secure Logistics.

Meer weten?

Portbase Support is de centrale plek op het web voor alle vragen over het werken met de Portbase-services. U vindt er essentiële instructievideo’s, snelle handleidingen, veel gestelde vragen en nog veel meer dat helpt voor een goed gebruik van de Portbase-services.

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo van Melding Container Achterland Road.

Service aanvragen

Bestaande klant Nieuwe klant

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

 • Containers
 • Doelgroepen
  • Terminal
  • Wegvervoerder