42 Melding Container Achterland Road

Bezoeken en containers voormelden bij zeeterminals, inlandterminals en depots.

Aankomende jaren werken we toe naar een toekomstbestendig en veilig achterland. Bekijk hier wat dit voor u betekent.

Voordelen

 • Eén ingang en uniforme werkwijze voor alle terminals
 • In één oogopslag inzicht in voortgang voormelding bezoek en container
 • Voorafgaand aan voormelding opvragen containerstatus (bij terminals met deze optie)
 • Invoer van voormelding mogelijk via smartphone
 • Alleen relevante velden per terminal invoeren

Hoe werkt deze service?

Via MCA Road meldt u de komst van uw chauffeurs eenvoudig voor bij zeeterminals, inlandterminals en depots. Deze kunnen het bezoek daardoor goed voorbereiden en uw chauffeur is sneller klaar. U krijgt bovendien automatisch een terugkoppeling over de status van uw voorgemelde containers (aanwezig, commerciële vrijstelling, douaneblokkade, douanedocumentatie in orde). Zo voorkomt u onnodige ritten.
Tegelijkertijd met het voormelden, vraagt u via MCA Road bij steeds meer terminals en depots ook een slottijd aan. Deze terminals en depots kunnen hun beschikbare capaciteit zo optimaal voor u inzetten.

Hoe kan ik deze service gebruiken?

MCA Road is beschikbaar via het web en door middel van een API-koppeling. API is de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling en connectiviteit. Kijk hier voor een overzicht van softwarebedrijven die een systeemkoppeling voor MCA Road bieden.

Service aanvragen en (aansluit)kosten

Bovenaan de pagina kunt u eenvoudig de service aanvragen. Voor deze service betaalt u eenmalige aansluitkosten van €249,50 (excl. BTW). Vervolgens betaalt u een vast maandbedrag plus een bijdrage per voormelding van een volle container.  

Voor het gebruik van MCA Road heeft u verder als wegvervoerder een CargoCard (met EAN-nummer) nodig. Dit vraagt u aan bij Secure Logistics.

Meer weten?

Portbase Support is de centrale plek op het web voor alle vragen over het werken met de Portbase-services. U vindt er essentiële instructievideo’s, snelle handleidingen, veel gestelde vragen en nog veel meer dat helpt voor een goed gebruik van de Portbase-services.

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo van Melding Container Achterland Road.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

 • Containers
 • Doelgroepen
  • Terminal
  • Wegvervoerder