Melding Container Achterland Road

Melding Container Achterland Road

Bezoeken en containers voormelden bij terminals en depots.

Via één ingang bezoeken en containers voormelden bij terminals en depots

Met behulp van de Melding Container Achterland (MCA) Road kun je eenvoudig de komst van jouw chauffeurs voormelden bij zee- en inland terminals en depots.

Service beschrijving

Met behulp van de Melding Container Achterland (MCA) Road kun je eenvoudig de komst van jouw chauffeurs voormelden bij zee- en inland terminals en depots. Zo kunnen zij het bezoek goed voorbereiden en is jouw chauffeur sneller klaar. Daarnaast ontvang je automatische terugkoppeling over de status van jouw voorgemelde containers. Zo kan er tijdig worden bijgestuurd en worden onnodige ritten voorkomen. Tegelijkertijd met het voormelden, vraag je via MCA Road bij steeds meer terminals en depots ook een slottijd aan. Deze terminals en depots kunnen hun beschikbare capaciteit zo optimaal voor u inzetten. 

Service kenmerken

  • AansluitkostenVoor het activeren van een service zijn er éénmalige aansluitkosten van toepassing.
  • API-koppelingGebruik van de service is mogelijk via een systeemkoppeling API.
  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Aanvullende eisen

Vanuit onze partners in de logistieke keten gelden soms aanvullende eisen. Voor deze service is dat:

  • EAN-nummer (Secure Logistics)

Hoe aansluiten?

MCA Road is beschikbaar via het web en door middel van een API-koppeling met jouw eigen planningssysteem. 

  • API is de meest voorkomende standaard in IT voor data-uitwisseling en connectiviteit.  
  • Ga naar het overzicht van softwareleveranciers die een systeemkoppeling met MCA Road aanbieden. Heb je een eigen IT-afdeling en ontwikkel je zelf API-koppelingen? Dan vind je de specificaties hier

Kosten

Voor deze service betaal je eenmalige aansluitkosten van €249,50 (excl. BTW). Vervolgens betaal je een vast maandbedrag plus een bijdrage per voormelding van een volle container.   

Voor het gebruik van MCA Road heb je als wegvervoerder een Cargo Card (met EAN-nummer) nodig. Dit vraag je aan bij Secure Logistics. 


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Klantervaringen

“Melding container achterland is voor ons cruciaal. Het geeft ons van tevoren inzicht of containers beschikbaar zijn op de terminal en het helpt ons met een soepele doorlooptijd op de terminal.” 

Toekomstvisie

De doorontwikkeling van MCA-services gebeurt in samenspraak met gebruikers. Portbase streeft ernaar om samen met de community de belangrijkste ontwikkelingen met de juiste prioriteit aan te pakken, door middel van interviews, werkgroepen en onder andere klantpanels. Deze klantpanels maken deel uit van het bestuurlijk orgaan van Portbase. Elk kwartaal worden MCA-gebruikers geïnformeerd over hetgeen bereikt is, en wat men het aankomende kwartaal kan verwachten aan ontwikkelingen.  

Grote thema’s waaraan gewerkt wordt voor het wegvervoer is onder andere de Vertrouwensketen en Port Alert .

Meer detailinformatie vind je hier

Demo afbeelding


Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.