16 Melding Import Documentatie

Brexit-service

Vooraf al uw douanedocumenten voor import melden aan deepsea-, shortsea- en ferryterminals. Melding Import Documentatie is een cruciaal onderdeel van de Nederlandse ketenoplossing om na de Brexit lading snel van en naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen vervoeren.

Voordelen

  • Via één ingang alle documentnummers voor het wegvoeren van lading doorgeven aan deepsea-, shortsea- en ferryterminals
  • Retourbericht geeft zekerheid dat uw melding is ontvangen
  • In de meeste gevallen op de terminal geen papieren documenten nodig
  • Bij vertrek van de terminal in de meeste gevallen geen douanestop
  • Verkort uw afhandelingsproces op de terminal

Melding Import Documentatie vernieuwd

Vanwege de Brexit is Melding Import Documentatie 2.0 vernieuwd.

Belangrijkste aanpassingen

  • U kunt ook importdocumenten gaan voormelden bij shortsea- en ferryterminals.
  • Na uw voormelding krijgt u van de shortsea- of ferryterminal een retourbericht. U weet zo zeker dat uw melding in goede orde is ontvangen.
  • De nieuwe service Import Status geeft u inzicht in de douanestatus op de terminal. U ziet zowel of de importdocumentatie aanwezig is als een eventuele douaneblokkade. De vervoerder weet zo of hij de lading op de terminal kan afhalen.

Verplicht documenten voormelden via Portbase

Na de Brexit verplichten alle ferryterminals het gebruik van Melding Import Documentatie 2.0. Dat geldt ook voor het merendeel van de shortsea-terminals. Bij de meeste deepsea-terminals is de service al langer verplicht. Deze tabel toont u het actuele overzicht van deelnemende terminals en de documenttypen die u kunt voormelden.

Spreek af wie de importdocumenten voormeldt

Na de Brexit is het voormelden van douanedocumenten voor import bij shortsea- en ferryterminals verplicht. Maak goede afspraken met uw ketenpartners wie deze voormelding doet! Zonder voormelding krijgt de vervoerder geen toegang en kan uw lading de terminal niet verlaten. Vervoerder let op: ook u kunt zich aanmelden voor de service Melding Import Documentatie 2.0. U kunt dan als extra service (of in geval van nood) de importdocumenten voor uw klant voormelden.

Portbase helpt u bij uw terminalcontract

Om via Melding Import Documentatie 2.0 uw importmeldingen te doen, maakt u vooraf een contractuele afspraak met de terminal(s). Portbase helpt u bij het in orde maken hiervan. Bij het invullen van het aanvraagformulier voor deelname wordt dit automatisch geregeld.

Kosten en aanmelden

Na de Brexit voormelden bij shortsea- en ferryterminals? Registreer u direct!

Voor het – vanwege Brexit – voormelden van importdocumenten bij shortsea- en ferryterminals, dienen ook bestaande klanten een nieuw aanvraagformulier in te vullen. Met de betreffende shortsea- en ferryterminals is een aanvullend terminalcontract nodig. In overleg met deze terminals heeft Portbase hiervoor één overkoepelend contract opgesteld. Zo kunnen wij uw administratieve lasten nu en in de toekomst beperken. U kunt zich hier direct registreren voor het – na de Brexit – voormelden bij shortsea- en ferryterminals.

Aansluitkosten

De aansluitkosten voor Melding Import Documentatie bedragen eenmalig € 249,50 (ex. btw).

Get Ready for Brexit

In nauwe samenwerking met de ferrymaatschappijen, de Nederlandse Douane, belangenorganisaties, Havenbedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Amsterdam ontwikkelt Portbase een ketenbrede oplossing voor de douaneverplichtingen die na de Brexit gelden in de Nederlandse havens. Elke schakel in de logistieke keten heeft in deze oplossing een eigen rol. Alle informatie gaat de lading vooruit. Hierdoor is slim toezicht van de Douane mogelijk, met minimale inbreuk op het logistieke proces. Zo is lading ook na de Brexit altijd snel via de Nederlandse havens te vervoeren. Meer informatie leest u op www.getreadyforbrexit.eu en in het Get Ready for Brexit handboek.

Vragen over deze service? Stel ze gerust!

Verstuur een e-mail naar Afdeling Sales