16 Melding Import Documentatie

Brexit-service
Deze service is in ontwikkeling. Verwachte oplevering: Q1 2019

Vooraf al uw douanedocumenten voor import melden aan deepsea-, shortsea- en ferryterminals. Melding Import Documentatie is een cruciaal onderdeel van de Nederlandse ketenoplossing om ook na de Brexit lading snel van en naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen vervoeren.

Voordelen

  • Via één ingang alle documentnummers voor het wegvoeren van lading doorgeven aan deepsea-, shortsea- en ferryterminals
  • Retourbericht geeft zekerheid dat uw melding is ontvangen
  • In de meeste gevallen op de terminal geen papieren documenten nodig
  • Bij vertrek van de terminal in de meeste gevallen geen douanestop
  • Verkort uw afhandelingsproces op de terminal

Ontwikkeling Melding Import Documentatie 2.0

Vanwege de Brexit vernieuwen wij de bestaande service Melding Import Documentatie. Eind maart 2019 komt deze voor u beschikbaar. Wel of geen no-deal Brexit per 29 maart heeft hierop geen invloed. De livegang van Melding Import Documentatie 2.0 gaat sowieso door.

Belangrijkste vernieuwingen

  • U kunt ook importdocumenten gaan voormelden bij ferryterminals. Dit gebeurt via het zendingsnummer (bestaande uit SCAC-code rederij, boekingsnummer en volgnummer). Bij containerterminals is dat nu het containernummer.
  • Nadat u een voormelding heeft ingestuurd, kunnen terminals u een retourbericht sturen. U weet zo zeker dat uw melding in goede orde is ontvangen. Voor shortsea- en ferryterminals wordt dit retourbericht standaard onderdeel van de service. In het deepsea-vervoer is dit afhankelijk van de implementatie door de betreffende terminals.
  • U en uw vervoerder(s) krijgen via de nieuwe service Import Status inzicht in de douanestatus op de terminal. U ziet of de importdocumentatie aanwezig is en/of een eventuele douaneblokkade geldt. U en uw vervoerder(s) weten zo of de lading op de terminal is af te halen.

Spreek af wie de importdocumenten voormeldt

Na de Brexit is het voormelden van douanedocumenten voor import verplicht. Doorgaans is de expediteur, douaneagent of importeur de partij die de voormelding van importdocumenten voor zijn rekening neemt. Onze dringende oproep om hier binnen uw keten goede afspraken over te maken!  Zonder deze voormelding krijgt de vervoerder geen toegang tot de terminal en kan uw lading hier niet afgehaald worden. Vervoerder let op: u kunt zich ook aanmelden voor de service Melding Import Documentatie. U kunt – in geval van nood – dan zelf de voormelding van de importdocumenten voor uw klant doen.

Verplicht voormelden via Portbase

Het voormelden van uw douanedocumenten voor import via Melding Import Documentatie is bij de meeste deepsea-terminals verplicht. Na de Brexit verplichten ook alle ferryterminals het gebruik van Melding Import Documentatie. Dat geldt ook voor het merendeel van de shortsea-terminals. Deze tabel toont u het actuele overzicht van deelnemende terminals en de documenttypen die u kunt voormelden.

Portbase helpt u bij uw terminalcontract

Om via Melding Import Documentatie uw importmeldingen te doen, maakt u vooraf een contractuele afspraak met de terminal. Portbase helpt u graag bij het in orde maken hiervan. U doet dit automatisch tijdens het invullen van het aanvraagformulier.

Aansluitkosten

Aansluitkosten voor nieuwe klanten die importdocumenten voormelden bij deepsea-terminals
U betaalt voor aansluiting eenmalig € 249,50 (ex. btw). Voor het dagelijks gebruik betaalt u vervolgens een maandabonnement en transactiefee.

Aansluitkosten voor nieuwe en bestaande klanten die na de Brexit ook willen voormelden bij shortsea- en ferryterminals
Als dochteronderneming van Havenbedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Amsterdam is Portbase neutraal en werken wij kostendekkend. Vanwege al onze noodzakelijke Brexit-aanpassingen en -werkzaamheden aan de service Melding Import Documentatie 2.0 betaalt u voor aansluiting op de nieuwe shortsea- en ferryterminals tot 1 maart 2019 eenmalig € 249,50 (ex. btw). Vanaf 1 maart 2019 wordt dit € 499 (ex. btw). De verwachte stormloop bij een no-deal Brexit noodzaakt ons extra capaciteit in te huren. Abonnements- en gebruikskosten blijven ongewijzigd.

Na de Brexit voormelden bij shortsea- en ferryterminals? Registreer u direct

Voor het – vanwege Brexit – voormelden van importdocumenten bij shortsea- en ferryterminals, dienen zowel onze bestaande als nieuwe klanten een nieuw aanvraagformulier in te vullen. Dit is nodig omdat u met de shortsea- en ferryterminals een aanvullend terminalcontract dient af te sluiten. In overleg met de shortsea- en ferryterminals werkt Portbase nu aan één overkoepelend contract. Zo kunnen wij uw administratieve lasten nu en in de toekomst beperken.

Hoe registreren?

U kunt zich hier direct registreren voor het – na de Brexit – voormelden bij shortsea- en ferryterminals. Zodra het overkoepelende terminalcontract voor u beschikbaar is, nemen wij contact met u op over uw definitieve aanmelding en de betaling van uw aansluitkosten. Voor 1 maart 2019 bedragen de aansluitkosten eenmalig € 249,50 (ex. btw). Vanaf 1 maart 2019 wordt dit € 499 (ex. btw).

Get Ready for Brexit

Samen met de ferrymaatschappijen, belangenorganisaties en het havenbedrijf Rotterdam en Amsterdam ontwikkelt Portbase één ketenbrede oplossing die ervoor zorgt dat lading ook na de Brexit snel via Nederlandse havens vervoerd kan worden. Meer informatie over wat de ketenoplossing precies voor u en de andere schakels in de logistieke keten inhoudt, leest u op www.getreadyforbrexit.eu en in het Get Ready for Brexit handboek.

Meer over de ontwikkeling van Melding Import Documentatie 2.0

Melding Import Documentatie wordt momenteel door onze teams gebouwd in het kader van de Brexit. Klik op de onderstaande balken voor actuele informatie over de marktintroductie van deze service:

Planning

  • Startdatum marktintroductie: Q1, voor de Brexit

Marktintroductie

  • Startdatum marktintroductie: Q1, voor de Brexit

Bent u aangesloten op de huidige service Melding Import Documentatie?

De komende maanden zetten wij onze bestaande klanten die nu al voormelden bij deepsea-terminals gefaseerd over. Klanten via systeemkoppeling zijn als eerste aan de beurt. Daarna zetten we de webklanten automatisch over naar Melding Import Documentatie 2.0. U hoeft hiervoor niets te doen. Maar let op!

Wilt u na de Brexit ook voormelden bij shortsea- en ferryterminals? Snelle actie is vereist!
Bestaande klanten van Melding Import Documentatie die na de Brexit willen voormelden bij shortsea- en ferryterminals dienen zich hiervoor opnieuw bij Portbase aan te melden. Dit is nodig omdat u met de shortsea- en ferryterminals een aanvullend terminalcontract dient af te sluiten. In overleg met de shortsea- en ferryterminals werkt Portbase nu aan één overkoepelend contract. Zo kunnen wij uw administratieve lasten nu en in de toekomst beperken.

Stap 1: registreer u direct
U kunt zich hier direct registreren voor het – na de Brexit – voormelden bij shortsea- en ferryterminals. Zodra het overkoepelende terminalcontract voor u beschikbaar is, nemen wij contact met u op over uw definitieve aanmelding en de betaling van uw aansluitkosten. Voor 1 maart 2019 bedragen de aansluitkosten eenmalig € 249,50 (ex. btw). Vanaf 1 maart 2019 wordt dit € 499 (ex. btw).

Stap 2: Implementeer de nieuwe berichtspecificaties (alleen klanten met systeemkoppeling)
Alle softwareleveranciers hebben inmiddels de berichtspecificaties voor Melding Import Documentatie 2.0 ontvangen. Indien u Melding Import Documentatie 2.0 vanwege Brexit gaat gebruiken voor shortsea- en ferryterminals, adviseren wij u om tijdig contact op te nemen met uw softwareleverancier. Bouwt u zelf, dan vindt u de berichtspecificaties op onze website. Door de specificaties te implementeren in uw inhuis-systeem, kunt u importdocumenten gaan voormelden bij ferryterminals en retourberichten ontvangen. Vanaf 8 februari 2019 hebben wij ingepland om met u ketentesten te doen.

Vragen over deze service? Stel ze gerust!

Verstuur een e-mail naar Afdeling Sales