4 Melding Schip

Dé centrale ingang voor alle scheepsmeldingen.

Voordelen

 • Snel, efficiënt en betrouwbaar meldingsproces
 • Eén ingang voor meerdere havens
 • In één oogopslag inzicht in alle openstaande taken rond uw scheepsbezoek
 • Direct toegang tot Melding Gevaarlijke Stoffen, Melding Scheepsvoorraden en Melding Bemanning & Passagiers

Melding Schip

Via Melding Schip doet u al uw verplichte scheepsmeldingen aan de Havenmeesters en de Douane, inclusief het melden van de verplichte beveiligingsinformatie (ISPS). Daarrnaast vraagt u hiermee ook loodsen, slepers en roeiers aan. U bent 24/7 verzekerd van een gestroomlijnd proces. Via Melding Schip, heeft u tevens direct toegang tot de services Melding Gevaarlijke Stoffen, Melding Bemanning & Passagiers en Melding Scheepsvoorraden.

Een scheepsbezoek kunt u via Melding Schip ook eenvoudig overdragen aan een andere scheepsagent. Tevens kunt u een andere partij aanwijzen als financieel declarant voor de opgave zeehavengeld en/of een ladingagent autoriseren voor het registreren van (gevaarlijke) lading.

Initiële melding ook via systeemkoppeling
Voor de initiële melding (het aanmaken van een scheepsbezoek) kunt u gebruik maken van een systeemkoppeling. Meer informatie hierover leest u in het bericht van de Havenmeester.

Havens
Melding Schip kunt u gebruiken voor uw scheepsmeldingen in de havens van Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk, Harlingen, Delfzijl en Eemshaven.

Gratis deelnemen

Deelname aan de service Melding Schip is voor u geheel gratis.

Zo sluit u aan!

Voor deze service gelden vanuit onze partners in de logistieke keten aanvullende eisen. Klik hier om te lezen wat u moet doen voordat u gebruik kunt maken van onze service.

Nieuws & Updates

Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam en Portbase werken samen met het bedrijfsleven aan het verder vereenvoudigen van het meldproces aan de Havenmeester. Het actuele overzicht van alle ontwikkelingen hiervoor in Melding Schip leest u hier.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

 • Containers
 • Bulk
 • Doelgroepen
  • Agent
  • Rederij, cargadoor