4 Melding Schip 1.0 en 2.0

De centrale ingang voor alle scheepsmeldingen.

Voordelen

  • Snel, efficiënt en betrouwbaar meldingsproces
  • Toegespitst op de praktijk
  • Eén ingang voor meerdere havens

“Waar je voorheen meerdere schermen moest doorlopen, gebeurt nu alles binnen één scherm. Dat werkt snel en scheelt dus echt tijd.”

Jeroen van der Veen, KVSA

“Wanneer je in Melding Schip 2.0 met een melding bezig bent, zie je constant wat je al hebt gedaan en wat je nog moet doen. De service is heel overzichtelijk.”

Peter Bartelse, Wilhelmsen Ships Service

“Melden gaat heel soepel, ook richting de Douane. Prettig is dat je bij een fout direct duidelijk krijgt teruggekoppeld wat er mis is.”

Jim den Hoed, van GAC Netherlands

Melding Schip 2.0

Via de service Melding Schip 2.0 doet u al uw verplichte scheepsmeldingen aan de Havenmeesters en de Douane. De service is zeer gebruiksvriendelijk en optimaal afgestemd op uw dagelijkse praktijk. 24/7 bent u verzekerd van een gestroomlijnd proces, inclusief het melden van de verplichte beveiligingsinformatie (ISPS). Na registratie van vier gegevens krijgt u direct het Call Reference Number (CRN). Dit CRN is uw rode draad in het gehele verdere scheepsbezoek.

Een scheepsbezoek kunt u via Melding Schip 2.0 ook eenvoudig overdragen aan een andere scheepsagent. Tevens kunt u een andere partij aanwijzen als financieel declarant voor de opgave zeehavengeld en/of een ladingagent autoriseren voor het registreren van (gevaarlijke) lading.

Melding Schip 2.0 kunt u gebruiken voor uw scheepsmeldingen in de havens van Rotterdam ( incl. Dordrecht),  Amsterdam, Moerdijk, Harlingen, Delfzijl en Eemshaven.

Melding Schip 1.0

Melding Schip 1.0 is de eerdere versie van deze Portbase-service en in gebruik voor scheeps- en ladingmeldingen aan de Douane in de havens van Zeeland Seaports (Terneuzen en Vlissingen), Scheveningen en Den Helder.

Deelname aan de services Melding Schip 1.0 en 2.0 is voor u geheel gratis.

Vragen over deze service? Stel ze gerust!

Ferdi Bakker

Sales

Verstuur een e-mail naar Ferdi Bakker

Aanvraagformulier Single Service