29 Melding Aankomst Export Containers

Eenvoudig alle douanedocumenten ontvangen en Arrival at Exit melden.

Voordelen

  • Digitaal alle douanedocumenten ontvangen
  • Snellere afhandeling exportlading
  • Voor lading de Douane direct de arrival at exit sturen
  • Directe terugmelding van een eventuele inspectieaanzegging en vrijgave

Melding Aankomst Export Containers is onderdeel van de exportdienstverlening van Portbase. Als terminal ontvangt u via de service eenvoudig alle douanedocumenten voor exportlading en kunt u bij de Douane direct de aankomst uit het (Europese) achterland melden (Arrival at Exit).

Alle exportdouanedocumenten

Alle exportdocumenten die via Portbase zijn voorgemeld, heeft u reeds in uw systeem. Als terminal zijn er geen handmatige acties meer nodig om gegevens binnen te halen, op het moment dat de lading arriveert.

Arrival at Exit

Voor ieder equipment ontvangen op de terminal stuurt deze een “Gate in” bericht via systeemkoppeling aan Portbase. Als alle equipments van het exportdocument zijn ontvangen wordt de Arrival at Exit automatisch verzonden aan de Douane. Het is ook mogelijk handmatig een aankomstmelding te versturen via de webschermen.

De service geeft aan of de arrival melding in goede orde ontvangen is. Mocht de Douane lading willen controleren, wordt de inspectie aanzegging via de service gemeld. Ook de vrijgave van de lading na afloop van de inspectie wordt teruggekoppeld via de webschermen en systeemkoppeling.

Voor terminals met douanevergunning Toegelaten Geadresseerde (TG) biedt Portbase de aanvullende service ‘Afmelding NCTS Export Containers’ voor automatisch afmelding van Transit documenten.

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

  • Containers
  • Doelgroepen
    • Terminal