Melding Aankomst Export Containers

Melding Aankomst Export Containers

Eenvoudig douanedocumenten ontvangen en Arrival at Exit melden.

Eenvoudig alle douanedocumenten ontvangen en Arrival at Exit melden.

Melding Aankomst Export Containers is onderdeel van de exportdienstverlening van Portbase. Als terminal ontvang je via de service eenvoudig alle douanedocumenten voor exportlading en kun je bij de Douane direct de aankomst uit het (Europese) achterland melden (Arrival at Exit).

Service beschrijving

Alle exportdocumenten die via Portbase zijn voorgemeld, heb je reeds in je systeem. Als terminal zijn er geen handmatige acties meer nodig om gegevens binnen te halen, op het moment dat de lading arriveert.

Voor ieder equipment ontvangen op de terminal stuurt deze een “Gate in” bericht via systeemkoppeling aan Portbase. Als alle equipments van het exportdocument zijn ontvangen wordt de Arrival at Exit automatisch verzonden aan de Douane. Het is ook mogelijk handmatig een aankomstmelding te versturen via de webschermen.

De service geeft aan of de arrival melding in goede orde ontvangen is. Mocht de Douane lading willen controleren, wordt de inspectie aanzegging via de service gemeld. Ook de vrijgave van de lading na afloop van de inspectie wordt teruggekoppeld via de webschermen en systeemkoppeling.

Voor terminals met douanevergunning Toegelaten Geadresseerde (TG) biedt Portbase de aanvullende service ‘Afmelding NCTS Export Containers’ voor automatisch afmelding van Transit documenten.

Service kenmerken

  • API-koppelingGebruik van de service is mogelijk via een systeemkoppeling API.
  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Aanvullende eisen

Vanuit onze partners in de logistieke keten gelden soms aanvullende eisen. Voor deze service is dat:

  • Vanuit de douane: Registratie elektronisch berichtenverkeer uitgaan & EORI-nummer

Hoe aansluiten?

Deze service is zowel beschikbaar als webscherm als API-koppeling.

Kosten

Voor deze service betaal je een vast maandbedrag plus een bijdrage per ECS MRN. Vraag hier het actuele prijsoverzicht aan.


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.


Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]