21 Voormelding Lading Import (4u)

Eenvoudig bij de Douane Entry Summary Declarations (ENS) indienen.

Voordelen

  • Snel en betrouwbaar voldoen aan ENS-verplichtingen in een Nederlandse zeehaven
  • Onderdeel van totaal servicepakket rondom inkomende schepen en lading
  • Eenvoudige uitbreiding van bestaande service Melding Lading Import
  • Optimaal hergebruik van gegevens
  • Altijd accurate dienstverlening, Portbase verwerkt automatisch Douane-updates

Via de service Voormelding Lading Import (4u) kunnen agenten en de rederijen/cargadoors (shortsea, feeder) eenvoudig bij de Douane  hun Entry Summary Declarations (ENS) indienen. De ENS is een Europese verplichting en onderdeel van het Import Control System (ICS). Van ieder bulk-, stukgoed-, feeder- en shortsea-schip dat van buiten Europa komt, wil de Douane in de eerste Europese aanloophaven minstens vier uur voor aankomst een opgave van alle goederen die aan boord zijn. Aan de hand hiervan voert de Douane vervolgens een safety & security scan uit.

De service Voormelding Lading Import (4u) is onderdeel van het totale servicepakket dat Portbase biedt aan agenten en rederijen/cargadoors (shortsea, feeder) voor het snel en efficiënt afhandelen van alle administratieve verplichtingen rondom binnenkomende schepen en lading.

Zo sluit u aan!

Voor deze service gelden vanuit onze partners in de logistieke keten aanvullende eisen. Lees het Stappenplan aansluitproces wat u moet doen voordat u gebruik kunt maken van onze service.

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support
  • Doelgroepen
    • Agent
    • Rederij, cargadoor