Nieuwe versie Melding Lading Import binnenkort beschikbaar

Portbase introduceert binnenkort een vernieuwde service Melding Lading Import. De bestaande dienstverlening is overgebouwd en daarmee klaar voor de toekomst. Een wens vanuit het Portbase klantpanel Rederijen & Cargadoors is hiermee ingevuld. Nu volgt een pilot met een aantal containercargadoors en bulkagenten. Als na een maand iedereen tevreden is met de werking, worden ook alle andere cargadoors en agenten overgezet. U wordt tijdig geïnformeerd als de pilot afgelopen is en wij u gaan overzetten.

Belangrijkste voordelen van de vernieuwde service
• De service komt als apart tabblad beschikbaar naast de tabbladen van Melding Schip en Melding Gevaarlijke Stoffen. Op één scherm heeft u zo het totale overzicht van uw meldingen voor schip en lading.
• U kunt heel eenvoudig terugzoeken wie, wat, wanneer gemeld heeft en wanneer de meldingen zijn geaccepteerd door de Douane. Dit inzicht in de historie was een grote wens vanuit het klantpanel.
• De service bepaalt automatisch of er een ENS en/of ATO aan de Douane moet worden gemeld. Als eerst een ENS nodig is, dan wordt na het akkoord van de Douane hierop, vervolgens automatisch ook een ATO verstuurd naar de Douane.
• Op elk moment kunt u de Douane een update sturen. Het is niet meer nodig te wachten totdat een eerdere melding akkoord is bevonden.

De services Losbevestigingsrapportage, Afschrijvingsrapportage en Loslijst zijn meegenomen in de vernieuwing. De voordelen van deze services werken ook in combinatie met het vernieuwde Melding Lading Import.

Meldt u de importlading via de systeemkoppeling?
U hoeft niets te wijzigen aan de wijze waarop het bericht (IFTMCS) wordt ingestuurd. Ook aan de inhoud van het bericht verandert niets. Het is tevens mogelijk om via API te koppelen, zowel als alternatief voor de berichten als voor de mailnotificaties.

Support
Bij livegang komt via Portbase Support gedetailleerde gebruiksinformatie beschikbaar. Hier vindt u dan onder meer een Quick Start Guide en de antwoorden op veelgestelde vragen.

Michiel de Ruiter

Specialist verladers / rederijen / agenten

Verstuur een e-mail naar Michiel de Ruiter