Vanaf 4 juli vernieuwde service Melding Afvalstoffen

Containerschip Maersk Line

Op 4 juli 2018 komt in het Port Community System (PCS) de vernieuwde service Melding Afvalstoffen 2.0 beschikbaar. Deze service voegen wij als extra taak voor u toe aan Melding Schip 2.0. Dit maakt de melding afvalstoffen voor u toegankelijker en vereenvoudigt het zicht op de status.

Aanleiding voor de ontwikkeling van Melding Afvalstoffen 2.0 zijn de wettelijke wijzigingen die voortkomen uit EG Richtlijn 2010/65. Met de vernieuwde dienstverlening kunt u de afvalstoffen conform deze nieuwe wetgeving melden aan de havenmeesters in de havens waarvoor u ook Melding Schip 2.0 gebruikt. In Melding Afvalstoffen is tevens een aantal verbeteringen doorgevoerd voor het makkelijker invoeren van gegevens. Ook de upload-functie is verbeterd. Dat vereenvoudigt het automatisch inlezen van de door de kapitein aan boord van het schip ingevulde Excel-sheet.

Wat moet u doen?
Hier vindt u de nieuwe Excel-template voor het aan boord laten invullen van de
aanwezige afvalstoffen. Stuurt u deze naar uw kapiteins? Tevens treft u
hier een instructie Melding Afvalstoffen 2.0 met een overzicht van de
(wettelijke) wijzigingen.

Wanneer gaan gebruiken?
• Melding Afvalstoffen 2.0 gebruikt u vanaf 4 juli aanstaande voor elk
scheepsbezoek dat u vanaf die datum nieuw aanmaakt. U ziet de taak automatisch
in Melding Schip staan.
• Heeft u het scheepsbezoek vóór 4 juli aangemaakt en verstuurd aan de
havenmeester? Dan maakt u deze af in Melding Afvalstoffen 1.0.

Let op: per 31 juli 2018 zet Portbase de oude service Melding Afvalstoffen uit.
Wij adviseren u daarom tot 4 juli géén scheepsbezoeken met een ETA na 31 juli aan te maken. Moet u na 31 juli toch nog een Melding Afvalstoffen 1.0 doen? Cancel dan eerst deze melding en daarna het gehele scheepsbezoek. Vervolgens maakt u in Melding Schip het bezoek opnieuw aan. Daarmee krijgt u ook de nieuwe taak Melding Afvalstoffen 2.0.

Nadere achtergronden en details over de vernieuwde Melding Afvalstoffen leest u in deze nieuwsbrief van de havenmeesters.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over de werking van Melding Afvalstoffen? Onze Service Desk helpt u graag. U kunt hen bereiken via 088 625 25 25 of servicedesk@portbase.com.