Het registratieproces

Om een service aan te kunnen vragen, heb je een IAMconnected-account nodig. Na het aanmaken van jouw account, koppel je deze aan jouw organisatie. Zoek eerst tussen de geregistreerde organisaties of jouw organisatie hier al tussen staat. Is dit nog niet het geval, dan kun je ook deze registreren. Als de registratie is goedgekeurd door de tekenbevoegde van jouw organisatie en door ons, kun je een service aanvragen. Bekijk hieronder de zeven stappen van het registratieproces of download het stappenplan hier.


Een service aanvragen

Nu je het registratieproces succesvol hebt doorlopen, kun je een service gaan aanvragen. Dit doe je door in te loggen in IAMconnected. Op het startscherm maak je de keuze tussen Portbase services en overige services.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.

Kies de service(s) die je wilt afnemen

In het serviceoverzicht selecteer je eenvoudig de service(s) die je wilt aanvragen. Vervolgens doorloop je vier stappen waarin wij service specifieke informatie uitvragen. Denk bijvoorbeeld aan het EAN- en/of EORI-nummer, diverse vergunningen en verwachte aantallen. Op de service pagina’s staat beschreven of en welke aanvullende eisen er nodig zijn om die service aan te vragen.

Jouw aanvraag wordt beoordeeld

Nadat je een service aangevraagd hebt, beoordelen wij binnen één werkdag jouw verzoek. Mochten wij vragen hebben, dan nemen we contact met je op. 

Goedkeuring door jouw tekenbevoegde

Is jouw verzoek goedgekeurd door ons, dan ontvangt jouw tekenbevoegde* een e-mail met daarin het aanvraagformulier voor de service(s). De tekenbevoegde van jouw organisatie dient akkoord te geven op de service aanvraag. In sommige gevallen sturen we ook een machtiging voor een automatische incasso mee.

*De tekenbevoegde is diegene die namens de organisatie toestemming geeft aan de aanvrager om de organisatie te registreren en deze te koppelen aan zijn/haar persoonlijke IAMconnected-account. In veel gevallen is dit de oprichter/CEO van de organisatie. 

Gereedmaken van de service(s)

Na het ontvangen van het ondertekende aanvraagformulier en eventuele machtiging voor een automatische incasso, gaan wij de aangevraagde service(s) gebruiksklaar maken. Per e-mail houden we je op de hoogte.

Heb je gekozen voor een webscherm oplossing, dan is de service vaak binnen één werkdag gereed. In het geval van een systeemkoppeling, zijn wij afhankelijk van de implementatietijd van jouw softwareleverancier. Bij een systeemkoppeling geven wij je ook toegang tot het webscherm*.  

*m.u.v. de services Vessel Visit en Data platform.


Veelgestelde vragen over het registratieproces

Bekijk hiernaast veelgestelde vragen over het registratieproces. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met ons Customer Success Team via service.request@portbase.com.

Wie is mijn tekenbevoegde?

De tekenbevoegde is de persoon die genoemd wordt in het handelsregister of iemand die namens de organisatie gemachtigd is. In veel gevallen is dit de oprichter/CEO van de organisatie. De tekenbevoegde is diegene die namens de organisatie toestemming geeft aan de aanvrager om de organisatie te registreren en deze te koppelen aan zijn/haar persoonlijke IAMconnected-account.

*Het is mogelijk dat je zowel de aanvrager (later hoofdbeheerder) als tekenbevoegde bent.

Kan ik mijn tekenbevoegde wijzigen?

Ja, dat kan op deze pagina. Door ‘Contactpersonen’ te selecteren, verschijnt er een opsomming waar je ‘Tekenbevoegde’ kunt selecteren. Vervolgens kun je de gegevens van jouw nieuwe tekenbevoegde invullen.

De registratie van mijn organisatie is zojuist goedgekeurd, wat nu?

Wanneer je de organisatie registratie procedure hebt doorlopen, kun je services gaan afnemen via www.portbase.com/services. Na het klikken op een service, log je in met jouw persoonlijk IAMConnected-account.

Welke gegevens moet ik aanleveren bij Portbase?

Tijdens het registratie- en bestelproces worden er meerdere gegevens uitgevraagd waarmee wij een validatiecheck kunnen uitvoeren. Gegevens voor het registratieproces zijn onder andere een KVK/DUNS nummer, maar ook een externe identiteit verificatie bij CheckedID. Voor het bestelproces worden gegevens uitgevraagd voor facturatie zoals het BTW nummer, daarnaast vragen wij ook service specifieke informatie uit zoals EAN of een EORI-nummer. Of en welke service specifieke informatie wij uitvragen per service, vind je op de services pagina.

Hoe lang duurt het voordat ik een service kan gebruiken?

Nadat je een bestelling hebt geplaatst, zullen wij een check doen op een aantal gegevens. Als de gegevens in orde zijn, zal de overeenkomst automatisch verstuurd worden naar jouw tekenbevoegde. Deze dient ondertekend en retour gestuurd te worden. Zodra we dit hebben ontvangen, streven we ernaar om binnen 1 werkdag de webversie gereed te maken. Mocht je gekozen hebben voor een systeemkoppeling, dan zijn wij afhankelijk van de betreffende softwareleverancier.

Hoe vraag ik een service aan met een andere organisatie?

Heb je al een account, maar niet aangesloten op de organisatie waar je een service voor wilt aanvragen?
Je kunt een tweede organisatie registreren via IAMconnected
Ga naar het menu Organisatiebeheer en klik op de knop Nieuwe organisatie aanmelden, om je andere organisatie te registreren.