Hutchison Ports ECT Rotterdam gaat in december 2023 data elementen delen in Cargo Controller

Delen:

Portbase en terminal Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) werken samen aan een verbetering van data delen in de Rotterdamse haven. Portbase en ECT geloven dat deze samenwerking de logistieke sector in staat stelt om efficiënter en veiliger te werken, in één centraal platform. Daarom worden in december 2023 extra data-elementen getoond in Cargo Controller.

Uw voordeel

Het beschikbaar stellen van ECT data in de Portbase service Cargo Controller biedt u de volgende voordelen:

 • Data uit verschillende bronnen centraal beschikbaar in Port Community System (PCS)
 • Tijdsbesparing door minder zoekwerk in diverse systemen.
 • Betrouwbare data rechtstreeks afkomstig van de terminal
 • Grotere efficiëntie in de logistieke keten
 • Behoud van relevante data.

De data-elementen

De volgende data-elementen worden in december 2023 toegevoegd aan de service Cargo Controller:

ECT stelt voorwaarden aan het inzicht krijgen in de data. Deze kunnen per element variëren. Lees hier meer over ECT voorwaarden en data elementen. Voor alle elementen dient u een MyTerminal account bij ECT te hebben. Wij adviseren u deze op tijd aan te maken. Doet u dit niet, riskeert u het verlies van noodzakelijke data. Lees hier wat u moet doen om uw losbevestiging te behouden.

MyData in IAMconnected omgeving

Vanwege de nieuwe koppeling tussen Portbase en ECT, heeft de  hoofdgebruiker of data manager van uw organisatie toegang tot de MyData omgeving in het IAMconnected startscherm. MyData is de plek waarin u, in de toekomst, alle data autorisaties van uw organisatie inziet en beheert. U hoeft op dit moment geen actie te ondernemen.

Wilt u meer weten over MyData? Klik dan hier.

Beschikbaarheid van de data

De benoemde data-elementen worden beschikbaar gesteld voor Cargo Controller klanten. Zowel webscherm gebruikers, als klanten die gebruik maken van een API systeemkoppeling krijgen voorlopig dezelfde informatie te zien. In 2024 worden andere voorwaarden gesteld aan het gebruik van ECT data in Cargo Controller API. Over eventuele wijzigingen wordt u tijdig geïnformeerd.

 Meer van Portbase

 • Over ons

  We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
 • Onze community

  Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]