Vanaf 22 november Remote Check-In beschikbaar bij ECT via Portbase 

Delen:

Dinsdag 22 november stelt Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) Remote Check-In (RCI) beschikbaar via Melding Container Achterland Road (MCA Road) van Portbase, voor alle wegvervoerders. ECT schreef hierover op hun website en app. Lees hier het nieuwsbericht van ECT.

Dit betekent dat chauffeurs, mits goed voorbereid, met een RCI-nummer (het TAR-nummer in MCA Road), rechtstreeks naar de gate kunnen rijden, zonder dat zij op de ECT Delta Terminal langs de Do it Yourself Desk (DIYD) in gebouw 5 gaan. Per bezoek bespaart uw chauffeur gemiddeld 10 – 15 minuten. De containerstatussen worden eveneens sneller teruggekoppeld, waardoor lange responsetijden tot het verleden behoren.

Veiliger proces aan de gate 

Door de introductie van RCI wordt het gate proces veiliger. De rit kan alleen worden uitgevoerd door een chauffeur met een cargo card van de organisatie die de voormelding heeft gedaan, of wanneer er een gedelegeerde vervoerder (executing charter) is aangemerkt in de voormelding. De validatie tussen voormelding en cargo card wordt gedaan aan de hand van het EAN-nummer en wordt daarmee steeds belangrijker in het proces.  

Meldt u voor in MCA? Controleer uw EAN-nummer 

Het is van belang dat u als voormeldende vervoerder ervoor zorgt dat te allen tijde uw laatste EAN-nummer bekend is bij Portbase. Wanneer dit niet het geval is, dan kunt u geen gebruik maken van Remote Check-In en wordt uw chauffeur alsnog naar gebouw 5 doorverwezen. 

U kunt uw EAN-nummer controleren in Portbase (organisatie beheer / account management). Wanneer het EAN-nummer niet meer correct is, dan kunt u het wijzigingsformulier invullen. 

Goed voorbereid op weg 

Dat houdt in; alle voormeldingen in het betreffende bezoek zijn “groen” voor aankomst van uw chauffeur bij de terminal, en u heeft eventuele Remain on Truck containers aangegeven via MCA. ECT schrijft voor dat containers die op de truck blijven tijdens het ECT bezoek, zogenoemde Remain-On-Truck containers, vooraf dienen te worden opgegeven in MCA.  

Lees hier hoe RCI werkt. Veel gestelde vragen en antwoorden over RCI leest u hier op onze Support omgeving. 

API-systeemkoppeling 

Alle functionaliteit die in het webscherm van MCA terug te vinden is (zoals Executing Charter en Remain On Truck containers) zijn middels een API-systeemkoppeling (laatste versie) met MCA te automatiseren. Voor Executing Charter: EAN-nummer van charter toevoegen aan voyageData. 

Voor Remain on Truck is er een extra API-endpoint /road:handling:create-nonpcs. Details vindt u terug in ons Developer Portal. 

Vragen of hulp 

Voor vragen over het EAN-nummer kunt u contact opnemen via sales@portbase.com. Indien u vragen heeft over RCI, kunt u contact opnemen via customerservice@portbase.com.Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]