Samen slimmer verder in het achterland

Samenwerken we aan verbeteringen, oplossingen en innovaties voor het achterlandvervoer. Voor een toekomstbestendig containervervoer via de weg, het water en het spoor.

Financieringsmodel

De kosten van alle diensten worden door de gebruikers gedragen, middels een kostendekkend model. Om een toekomstbestendig containervervoer via de weg, het water en het spoor te kunnen garanderen, worden de kosten van de service Melding Container Achterland (MCA) vanaf heden door de gebruikers gedragen.


Inzage in kosten


Kosten per container berekenen

We realiseren ons dat je inzicht nodig hebt om de kosten goed door te rekenen. Je rekent namelijk per containertransport en MCA rekent per voormelding van een (deels) volle container. De ervaring leert dat er voor een volle container gemiddeld 1,1 voormeldingen gedaan worden.

Het is mogelijk om in MCA facturabele transacties te downloaden en dit zelf na te zien. Klik op onderstaande links om in te zien hoe je dit kunt doen.

Tip: je bespaart kosten door voormeldingen te updaten, in plaats van te annuleren en een geheel nieuwe voormelding aan te maken.


Oorspronkelijke voormelding hergebruiken en onnodige kosten voorkomen

Door voormeldingen te updaten, in plaats van te annuleren en een nieuwe voormelding aan te maken, bespaart je kosten.

Elke voormelding krijgt binnen MCA een uniek label waaraan Portbase de transactie herkent. Deze voormelding met uniek label, kan je steeds opnieuw én onbeperkt wijzigen, annuleren en indienen. Zolang je dezelfde oorspronkelijke voormelding blijft gebruiken, betaal je slechts één transactie van € 0,35*.

Voorbeeld: Annuleer je de eerste oorspronkelijke voormelding (uniek label A) en start je vervolgens een geheel nieuwe tweede voormelding (uniek label B) voor dezelfde container? Dan zijn er twee unieke labels en twee transacties van €0,35. Gebruik dus zoveel mogelijk de oorspronkelijk voormelding, om onnodige kosten te voorkomt.

Let op: ECT en Euromax ondersteunen geen updates op voormeldingen van MCA Road. Het is mogelijk om in MCA Road, de ECT/Euromax voormelding te cancellen, diezelfde voormelding aan te passen en weer in te sturen. Op die manier blijft het oorspronkelijke label/de voormelding gehandhaafd en wordt maar 1x €0,35 in rekening gebracht.