Cargo Controller

Cargo Controller

Inzicht in het volgen van je lading

Maximaal inzicht én volledige regie over jouw importlading

Portbase bundelt data van alle partijen in de keten, waardoor je altijd beschikt over de meest actuele informatie over de aankomst en status van containers op de terminal. Je kunt direct acties uitzetten naar geverifieerde ketenpartners en zo de samenwerking binnen de logistieke keten optimaliseren.

Service beschrijving

Via het ladingoverzicht zie je altijd de actuele status van jouw lading; wanneer is jouw schip aangekomen, gelost en is er een inspectie en een importdocument bekend. Voor een veilige afhandeling van jouw lading kun je de volgende partij in jouw logistieke keten nomineren en/of machtigen met Cargo Controller. Afhankelijk van jouw rol en nominatie in het proces, krijg je wel of niet inzicht in welke goederen zijn verscheept. De tijdlijn geeft inzicht in het logistieke proces en alle betrokken partijen bij jouw lading. 

Premium terminal data add-ons

Via de service Cargo Controller heb je toegang tot deepsea terminaldata van onder andere ECT, RWG en APM. Hiermee kun je vertrouwen op meer accurate EDT/ETA/ETD, schip- en ladinginformatie. Neem contact op met sales voor meer informatie.

Service kenmerken

  • AansluitkostenVoor het activeren van een service zijn er éénmalige aansluitkosten van toepassing.
  • API-koppelingGebruik van de service is mogelijk via een systeemkoppeling API.
  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.

Aanvullende eisen

Voor deze service zijn er geen aanvullende eisen.

Hoe aansluiten?

Cargo Controller is zowel beschikbaar via webschermen als API. Via een API kun je Cargo Controller geheel naar eigen wens inbouwen in jouw eigen softwaresysteem.

Kosten

Voor deelname aan Cargo Controller betaal je een vast maandbedrag van €70,03 plus €0,38 per opgevraagde B/L. De aansluitkosten voor Cargo Controller bedragen eenmalig €249,50 (ex. btw). 


Klantervaringen

“Wij zijn heel blij met het inzicht dat ‘Cargo Controller biedt in het totale gewicht en het totaal aantal colli van een zending, zoals vermeld op de B/L. Voor ons gaat zorgvuldigheid voor alles.

“We merken positieve veranderingen in de nieuwe werkwijze dankzij de Vertrouwensketen. Zo is het mogelijk om eenvoudig data te delen, maar ook om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de status van de importzending.

Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Maersk schip

Vertrouwensketen

Samen maken we onze logistiek veiliger

De Vertrouwensketen is een gezamenlijk initiatief van overheden en bedrijfsleven voor het digitaal weerbaarder maken van de havenlogistieke ketens.


Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.


Relevante services voor jou