46 Cargo Controller

Eigen regie over uw lading. Met Cargo Controller kunt u sneller, makkelijker en transparanter uw lading importeren in de Nederlandse havens. U kunt snel uw lading vinden, volgen en direct acties doen naar douane en terminals. Op deze manier heeft u volledige regie over uw lading en kunt u optimaal samenwerken met geverifieerde partners in uw logistieke keten.

Via het ladingoverzicht ziet u altijd de actuele status van uw lading; wanneer is uw schip aangekomen, gelost en is er een inspectie en een importdocument bekend. Voor een veilige afhandeling van uw lading kunt u de volgende partij in uw logistieke keten nomineren en/of machtigen met Cargo Controller. Afhankelijk van uw rol en nominatie in het proces, krijgt u wel of niet inzicht in welke goederen zijn verscheept. De tijdlijn geeft inzicht in het logistieke proces en alle betrokken partijen bij uw lading.

Cargo Controller en de Vertrouwensketen

Met Cargo Controller zijn we transparant in de data van uw lading en is bepaalde informatie alleen toegankelijk voor partijen die deze informatie ook echt mogen inzien, door middel van nominatie en machtiging. U bepaalt in Cargo Controller welke partners uw lading mogen behandelen. De service is op deze manier onderdeel van de Vertrouwensketen, een vernieuwd proces om veilig en vertrouwd data met elkaar te delen in de Nederlandse havens. Meer informatie over de Vertrouwensketen vindt u hier.

Voordelen

 • Zien, volgen en sturen van al uw importlading
 • Inzicht van weken voor aankomst tot het exacte moment dat uw lading de terminal verlaat
 • Real-time ETA en ATA updates
 • Direct op de hoogte van inspecties, vrijgaven en andere uitzonderingen in uw logistieke proces
 • Just-in-time afhalen op een terminal, optimaal plannen van de aflevering via de Vertrouwensketen
 • Alle informatie over uw importlading, zoals goederenomschrijving, gewicht en colli
 • Eenvoudig en snel (laten) uitvoeren van vervolgacties, zoals opvolgende douaneregelingen
 • Automatische alerts (vertraging schip, lading die aandacht vraagt)

Voor wie

Cargo Controller werkt zowel voor de container-, trailer-, stukgoed- als bulksector. Als expediteur, verlader, vervoerder of cargadoor kunt u via Cargo Controller de binnenkomende lading op de voet volgen. Vanuit de service kunt u vervolgens direct de juiste vervolgacties ondernemen, zoals het in gang zetten van opvolgende douaneregelingen of uw keten aansturen. U krijgt daadwerkelijk de regie over uw lading. Iedereen kan sneller, efficiënter en slimmer werken.

Via web en API

Cargo Controller is beschikbaar via het web en als API. Via een API kunt u Cargo Controller geheel naar eigen wens inbouwen in uw eigen softwaresysteem. De API-specificaties vindt u op onze developer portal.

Cargo Controller ook oplossing voor het CVB

Op 1 oktober 2021 heeft de Douane stapsgewijs in de Nederlandse havens het CVB (Container Vrijgave Bericht) ingevoerd. De procedure voor het indienen van nadere aangiften voor goederen van buiten de Europese Unie verandert hierdoor aanzienlijk. Dat geldt voor containers, maar óók voor trailers, stukgoed en bulklading. De service Cargo Controller helpt aangevers na de introductie van het CVB slim, snel en correct hun nadere aangiften in te dienen. Alle informatie hierover leest u op www.voorbereidophetcvb.nl.

Kosten voor deelname

Voor deelname aan Cargo Controller betaalt u een vast maandbedrag plus een bijdrage per opgevraagde B/L. De aansluitkosten voor Cargo Controller bedragen eenmalig €249,50 (ex. btw).

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo van Cargo Controller.

Service aanvragen

Bestaande klant Nieuwe klant

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

 • Containers
 • Stukgoed
 • Trailer