31 oktober een no-deal Brexit? U bent voorbereid!

Na de zomer ontvangt u instructiematerialen voor uw Portbase-services

31 oktober 2019 is de nieuwe deadline dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Met Boris Johnson als nieuwe premier van Engeland, is de kans reëel dat het een no-deal Brexit wordt. Voor het vervoer via de Nederlandse havens gelden in dat geval direct douaneformaliteiten. U bent echter al goed voorbereid! Eerder dit jaar heeft u zich immers aangemeld voor de ketenbrede ‘Get Ready for Brexit’ oplossing. Daarbij heeft u zich geregistreerd voor één of meerdere Portbase-services.

Wij helpen u met instructiematerialen
Belangrijk is natuurlijk dat u en uw medewerkers straks goed weten hoe u de Portbase-services het beste gebruikt. Ruim voor 31 oktober ontvangt u van ons instructiematerialen over de werking. Stap voor stap leiden deze u door de verschillende services. U ziet precies wat u moet invullen en welke informatie u terugkrijgt. Mocht u dan toch nog vragen hebben, dan kunt u op onze Supportpagina’s de veel gestelde vragen raadplegen of contact opnemen met onze Service Desk via servicedesk@portbase.com.

Ter informatie vast de servicepagina’s van de Brexit-services op een rij:
Melding Import Documentatie
Melding Export Documentatie & Track & Trace
Import Status
Deze pagina’s worden de komende periode aangevuld met extra instructiematerialen.

Meer Portbase-services na de Brexit
Aanvullend op de ketenbrede ‘Get Ready for Brexit’ oplossing, biedt Portbase nog meer services die uw douanezaken na de Brexit aanzienlijk vereenvoudigen. Bijvoorbeeld de service Melding Voedsel en Waren voor het aangeven van veterinaire lading. Deze is na de Brexit zowel te gebruiken voor het containervervoer als het transport van lading in trailers. Voor het containervervoer zijn bovendien beschikbaar: en de service Transitaangifte voor nadere aangiften, Inspectieportaal voor een compleet beeld van eventuele douanecontroles, Melding Domproc voor het gebruik van vereenvoudigde douaneregelingen en Ladinginformatie voor direct toegang tot de eigen Bills of Lading (B/L’s) aan boord van schepen.

Meer informatie over iedere service vindt u op de servicepagina’s op onze website.
Daar kunt u zich ook direct opgeven voor deelname.