API-specificaties MCA Rail beschikbaar op Developer Portal

Als intermodale railoperator hebben wij u onlangs overgezet van Rail Planning naar onze nieuwe service Melding Container Achterland Rail (MCA Rail). Werkt u via een systeemkoppeling dan is hierbij een overstap nodig van EDI naar API. Deze API-specificaties zijn nu voor u beschikbaar op ons Developer Portal.

Bekijk nieuwe MCA Rail API-specificaties

Extra gebruiksmogelijkheden
Hoe sneller u de API-koppeling met MCA Rail realiseert, hoe eerder u de voordelen van onze nieuwe dienstverlening gaat ervaren. Vanaf dit vierde kwartaal voegen wij aan MCA Rail stap voor stap extra gebruiksmogelijkheden toe voor een snellere en efficiëntere afhandeling van treinen op railterminals in de zeehaven.

Eén jaar gratis EDI-converter
Heeft u voor de overstap van EDI naar API meer tijd nodig? Als overgangsfase bieden wij u één jaar gratis een EDI-converter. Deze converter zet in EDI aangeleverde gegevens automatisch om naar het voor MCA Rail benodigde API-format. Zolang u nog met EDI werkt, zijn de nieuwe gebruiksopties van MCA Rail voor u beschikbaar via het web.

1ste kwartaal 2022 ook bulktreinen
Operators van bulktreinen zetten wij in het eerste kwartaal van 2022 over van Rail Planning naar MCA Rail. De huidige API-specificaties worden op dat moment uitgebreid met functionaliteiten voor deze sector.

Meer informatie
Een praktisch overzicht van de veranderingen in MCA Rail leest u hier. Op Portbase Support vindt u verder een instructievideo, Quick Start Guide en de antwoorden op veel gestelde vragen. Heeft u andere vragen? Onze Business Manager Ron Martens helpt u graag. U kunt hem bereiken via r.martens@portbase.com of 06 5126 7764.