APM Terminals MVII meldt NCTS-documenten elektronisch af bij Douane

APM Terminals Maasvlakte II (APM Terminals MVII) meldt de NCTS-documenten van uitgaande transitcontainers voortaan elektronisch af bij de Douane. Dit gebeurt via de Portbase-service Afmelding NCTS Export Containers. Voor alle partijen in de logistieke keten heeft dit voordelen:

Expediteurs en exporteurs kunnen volstaan met het elektronisch voormelden van hun NCTS-documenten via de Portbase-service Melding Export Documentatie. Bij aankomst van een transitcontainer bij APM Terminals MVII meldt deze het bijbehorende document automatisch af bij de Douane. Gegevens gaan één-op-één door. Mismatches behoren daarmee tot het verleden. Problemen achteraf met de Douane worden voorkomen.

Voor weg-, spoor- en binnenvaartvervoerders is het niet nodig om op de terminal nog een document af te geven. Bij aankomst bij APM Terminals MVII hoeft een truckchauffeur hiervoor geen stop meer te maken.

Terminal en Douane kunnen door de papierloze werkwijze beide efficiënter werken. De afhandeling op de terminal wordt hierdoor verder gestroomlijnd.

Jouke Schaap, Head of Commercial bij APM Terminals MVII: “Deze ontwikkeling heeft voor alle betrokken partijen voordelen. Het is een voorbeeld hoe wij samen het logistieke proces en de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven kunnen verbeteren.”

APM Terminals MVII is de tweede containerterminal in Rotterdam die met behulp van Portbase het afmelden van NCTS-documenten bij de Douane elektronisch maakt. Rotterdam World Gateway (RWG) werkt al langer op deze manier.