Barge en wegvervoer bij RST Noord gaan ook voormelden via Portbase

rst noord

Wegvervoerders en barge operators kunnen vanaf maandag 21 oktober 2019, 08.00 uur bij Rotterdam Shortsea Terminals (RST) Noord ál hun bezoeken en containers voormelden via de Portbase-services Melding Container Achterland Road (web en API-koppeling), Road planning (EDI) en Barge Planning (wordt binnenkort vervangen door Melding Container Achterland Barge. Na iedere voormelding ontvangt men automatisch een terugkoppeling. Elk bezoek is zo optimaal te plannen en op de terminal is een chauffeur of schip sneller klaar.

Het voormelden via Portbase is onderdeel van de ingebruikname door RST Noord van een nieuw Terminal Operating System (TOS). Met de invoering hiervan en de volledige overgang naar de ketenoplossingen van Portbase wil het zijn klanten in de toekomst nog beter van dienst zijn. Meer informatie leest u in deze flyer en op de website van RST.

Let op 1:
In de loop van 2020 is het voormelden van containers ook mogelijk voor RST Zuid.

Douanedocumentatie eveneens via Portbase
Ook het bij RST Noord voormelden van douanedocumenten loopt vanaf 21 oktober 2019 volledig via Portbase. Dat gebeurt via de services Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie. Vanaf eind oktober is het niet meer mogelijk om douanedocumenten voor te melden via de website van RST.

Let op 2:
Per 21 oktober is het óók mogelijk om douanedocumenten voor te melden op RST Zuid.

Meer informatie
Heeft u vragen? Onze Service Desk helpt u graag. U kunt hen bereiken via
088 625 2525 of servicedesk@portbase.com.