Drie verbeteringen in service Barge Planning

In de service Barge Planning hebben wij voor u drie verbeteringen doorgevoerd:

Statusoverzicht nu nog nauwkeuriger
Naast het bekende groene vinkje – status OK – en rode kruis – status niet OK – kunt u in uw statusoverzicht voortaan ook een vraagteken tegenkomen. Een dergelijk vraagteken betekent dat wij over de betreffende status van de terminal géén informatie ontvangen. Voorheen gaven wij in zo’n situatie een status automatisch een groen vinkje. Dat is nu aangepast.

Voor de goede orde: het vraagteken maakt alleen duidelijk dat de terminal over deze status géén gegevens verstrekt. Een vraagteken betekent dus niet dat er iets mis is.

Annuleren en opnieuw voormelden
Bij een aantal terminals kunt u voorgemelde containers voortaan probleemloos annuleren en daarna desgewenst met hetzelfde container-/boekingsnummer opnieuw indienen voor hetzelfde bezoek. U krijgt geen foutmelding meer.

Deze werkwijze geldt in eerste instantie voor de nieuwe containerterminals op Maasvlakte 2. Bij alle andere terminals die Barge Planning gebruiken moet u om te annuleren eerst telefonisch contact met hen opnemen. De terminal kan dan handmatig de betreffende ladinggegevens uit het terminalsysteem verwijderen. Vervolgens kunt u ook zelf in Barge Planning de lading verwijderen en desgewenst met hetzelfde container-/boekingsnummer opnieuw indienen voor hetzelfde bezoek.

Eenvoudig naam schip wijzigen
Al iets langer beschikbaar, maar voor de meesten van u nog onbekend: na het via Barge Planning aanmelden van een reis kunt u de naam van het schip desgewenst nog eenvoudig wijzigen. U volgt hiervoor de volgende stappen:

  1. In het scherm ‘registreer reis’ geeft u bij de reeds aangemelde reis de nieuwe scheepsnaam in;
  2. De reis meldt u vervolgens opnieuw aan. In het opmerkingenveld zet u hierbij ‘bargenaam gewijzigd’;
  3. Na het opslaan hiervan drukt u op de knop ‘definitief melden’. De terminal krijgt nu de nieuwe scheepsnaam door.