Eenvoudig aanpassen exportmeldingen in service MED

Het voormelden van uw via Rotterdam uitgaande containerlading doet u met behulp van onze service Melding Export Documentatie rechtstreeks vanuit uw computersysteem. Bij eventuele wijzigingen of fouten is het daarbij ook mogelijk de meldingen aan te passen of te verwijderen. Zo voorkomt u problemen bij aanlevering op de terminal of bij afmelding van de documenten bij de Douane.

De optie voor het aanpassen en/of verwijderen moet natuurlijk wel in uw inhuis-systeem zijn ingebouwd. Is dit nog niet het geval, neem dan contact op met uw IT-afdeling of softwareleverancier. De benodigde berichtspecificaties vindt u hier.

Uitwijkmogelijkheid via het web
Als extra dienstverlening bieden wij u nu ook de mogelijkheid om een in uw inhuis-systeem aangemaakte exportmelding aan te passen c.q. te verwijderen via de webschermen van de service Melding Export Documentatie. Via My Portbase logt u hiervoor in op het Port Community System.

Let op! Wij adviseren u de webschermen alleen te gebruiken als het niet anders kan. Wijzigingen die u via het web doorvoert, worden niet vanzelf zichtbaar in uw inhuis-systeem. Zo nodig zult u ook daar de aanpassing moeten verwerken. Vandaar dat het veel efficiënter is om de optie voor aanpassen en/of verwijderen in te bouwen in uw inhuis-systeem (mocht u dit nog niet hebben gedaan).