Elk treinbezoek vooraf aanmelden

Elk treinbezoek vooraf aanmelden

Als spooroperator kunt u nu elk treinbezoek aan de railterminals van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en Rotterdam World Gateway (RWG) vooraf digitaal aanmelden. U doet dit via de service Melding Container Achterland Rail (MCA Rail). Door tijdig te melden of u wel of niet gebruikmaakt van een afgesproken tijdslot kan de terminal de afhandelingscapaciteit beter benutten en zo de dienstverlening verder verbeteren.

1ste stap in groeiprogramma 

‘Melding trein’ is een eerste stap in het Rail Connected groeiprogramma voor het spoor in de Rotterdamse haven. Negentien partijen uit het spoorgoederenvervoer werken hierin onder aanvoering van Havenbedrijf Rotterdam samen aan een versnelde doorgroei van digitalisering en datadeling. De service MCA Rail van Portbase is de kapstok om dit daadwerkelijk handen en voeten te geven. Transparantie maakt het spoorgoederenvervoer beter inzichtelijk. Het is daarmee de basis voor verdere verbeteringen in de afhandeling en uiteindelijk groei van het aandeel van het spoor richting het achterland.

Alle spooroperators aansluiten 

Doel is dat zoveel mogelijk spooroperators op korte termijn het nieuwe ‘Melding trein’ gaan gebruiken. Dat kan zowel eenvoudig via het web met een handige template als door middel van een API-koppeling. Aan terminalkant wordt binnenkort uitbreiding verwacht met APM Terminals Maasvlakte II. Meedoen? Meld u hier aan!