Het belang van samenwerken en het delen van data wordt steeds belangrijker

Erniesoft heeft nauw samengewerkt met Portbase voor het ontwikkelen van de nieuwe functionaliteiten in de services die nodig zijn van de Vertrouwensketen. Al tijdens de pilot-fase zijn zij betrokken en hebben zij uitgebreid getest om de services te optimaliseren.

Door de nieuwe aanpak van voormelden binnen de Vertrouwensketen wordt er gewerkt aan een gesloten vrijstellings- en ophaalproces met uitsluitend geautoriseerde Rederijen, Cargadoors, Verladers, Expediteurs en Vervoerders binnen de services van Portbase. ”Deze integratie markeert een cruciale stap voor het streven naar meer veiligheid en betrouwbaarheid binnen de logistieke processen.  Deze nauwere samenwerking en verbeterde veilige data-uitwisseling dragen bij aan om onze klanten beter van dienst te zijn en om als toonaangevende TMS-leverancier in de logistieke sector voorop te blijven lopen”, vertelt Mehmet Erbil van Erniesoft.

Erniesoft, gevestigd in Schiedam, is een vooraanstaande speler in de logistieke sector en bedient wereldwijde klanten.

Welke voordelen ervaart Erniesoft van de Portbase services in relatie tot de Vertrouwensketen?

  • Allereerst biedt e-Lips TMS een naadloze integratie met Portbase, waardoor klanten kunnen profiteren van een geautomatiseerde gegevensuitwisseling die efficiëntie bevordert.

Het is de ambitie van Erniesoft om het aantal handmatige handelingen van planners tot een minimum te beperken.

Dankzij de nieuwe koppeling met Portbase voor de Vertrouwensketen kunnen planners alles moeiteloos aansturen zonder tussenkomst van handmatige processen.

  • Integratie van  de Vertrouwensketen geïntegreerd in e-Lips TMS
  • Alle containers worden automatisch toegewezen aan de vervoerder door de opdrachtgevers/expediteurs. E-Lips TMS verwerkt vervolgens 100% automatisch alle containers die zijn toegewezen aan de vervoerder binnen de Vertrouwensketen in e-Lips TMS. Hierdoor ziet de planner direct of alles gereed is om de container voor te melden, waardoor handmatige statuscontroles overbodig worden. Bovendien maakt e-Lips TMS het mogelijk om automatisch de nominatie door te geven voor containers die door een andere vervoerder worden vervoerd, rechtstreeks binnen e-Lips TMS.

Erniesoft staat voor de uitdaging om over de juiste API-koppelingen te beschikken in e-Lips TMS om een soepele werking van de Vertrouwensketen te garanderen. Erniesoft moet voortdurend up-to-date zijn met de nieuwste technologische ontwikkelingen en deze effectief kunnen toepassen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen en een soepele werking van de Vertrouwensketen in e-Lips TMS te waarborgen.

Erniesoft gelooft sterk in goede communicatie en nauwe banden met klanten, vooral wat betreft het informeren over grote wijzigingen zoals binnen de Vertrouwensketen. Eén van de manieren om dit te doen is het organiseren van een klantendag waar Portbase als gastspreker aanwezig was.  Daarnaast verstuurt Erniesoft regelmatig nieuwsbrieven en delen zij updates via hun Social Media kanalen.

“Onze klantgerichte aanpak omvat ook nauw contact via persoonlijke gesprekken en follow-ups, waardoor we directe feedback kunnen ontvangen en eventuele vragen of zorgen over de Vertrouwensketen kunnen aanpakken. Met deze aanpak zorgen we ervoor dat onze klanten altijd goed geïnformeerd zijn en de nodige ondersteuning krijgen om met de veranderingen van de Vertrouwensketen om te gaan”.