In Melding Domproc meer mogelijk

Vlak voor de zomer hebben wij voor u de nieuwe service Melding Domproc 2.0 geïntroduceerd. Als eerste prioriteit is daarbij gezorgd dat u zonder verder omkijken kunt voldoen aan de wettelijke verplichting voor het melden van domproc-berichten aan het overheidsloket Single Window voor maritiem en lucht. Nu dit zowel voor web- als EDI-klanten is gerealiseerd, is al onze aandacht erop gericht u zo snel mogelijk aanvullende gebruiksmogelijkheden te bieden.

Op korte termijn kunt u het volgende verwachten:

Met meerdere collega’s tegelijk domproc-berichten versturen (reeds gerealiseerd); als gevolg van gewijzigde douaneprocessen was het in eerste instantie niet meer mogelijk om met meerdere personen tegelijk in Melding Domproc te werken. Wij hebben een oplossing gevonden waardoor u niet meer op elkaar hoeft te wachten. Met meerdere collega’s tegelijk kunt u uw domproc-berichten naar de Douane sturen.

Pdf-volgbrief downloaden met barcodes; vanaf medio augustus kunt u (weer) van elke domproc-melding de volgbrief downloaden als pdf, inclusief een barcode voor eenvoudig hergebruik in het vervolgproces binnen uw organisatie.

Gekoppelde B/L’s automatisch getoond; in de tweede helft van augustus komt deze functie voor u beschikbaar. B/L’s die u in Ladinginformatie koppelt, ziet u dan direct terug in het scherm ‘Nieuwe melding’ van Melding Domproc. Heeft u bij de koppeling een eigen referentie opgegeven, dan is ook deze te zien. U kunt meteen de B/L kiezen waarvoor u de domproc-melding wilt doen.

E-mailnotificatie bij acceptatie door de Douane; zo snel mogelijk na de hiervoor genoemde acties wordt het ook weer mogelijk om vanuit de service u of uw klant een e-mailnotificatie te sturen, op het moment dat de Douane uw domproc-melding heeft geaccepteerd.

Over de exacte tijdstippen van ingebruikname informeren wij u via pop-upschermen in de service zelf.

Werkgroep bijeen voor verdere wensen
Op korte termijn komen wij bijeen met een uitgebreide werkgroep van cargadoors en expediteurs. In deze bijeenkomst willen wij inventariseren of na de bovengenoemde acties in de service nog essentiële zaken missen. Over de uitkomsten zullen wij u vanzelfsprekend nader informeren.

Meer informatie
Heeft u vragen? Onze Service Desk helpt u graag. U kunt hen bereiken via
088 625 25 25 of servicedesk@portbase.com.