Inloggen op Port Community System gaat veranderen in 2020

Veiligheid en gemak gaan hand in hand

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Dat geldt binnen een bedrijf zelf, maar zéker ook voor de informatie-uitwisseling met autoriteiten en met alle andere schakels in de logistieke keten. Portbase introduceert binnenkort daarom een nieuwe manier van inloggen op het Port Community System (PCS). Hiermee sluiten wij aan bij de nieuwste veiligheidsstandaarden. De beveiliging van ieders data in het PCS en de betrouwbaarheid van onze dienstverlening kunnen wij zo in de toekomst nog beter voor u waarborgen.

Wat betekent dit in de praktijk?
Vanaf 1 januari 2020 vragen wij alle gebruikers van het PCS om voor het inloggen bij Portbase een nieuw persoonlijk account aan te maken. Dat is heel eenvoudig en vergt maar een paar minuten. Het nieuwe inloggen is vervolgens niet alleen veiliger, maar ook makkelijker. Een eigen gekozen gebruikersnaam en persoonlijk wachtwoord volstaan straks.

Om iedereen voor deze overstap voldoende tijd te geven, reserveren wij hiervoor twee maanden. Vóór 1 maart 2020 moet iedere gebruiker van het PCS zijn of haar nieuwe account hebben aangemaakt. Inloggen op de oude manier is vanaf dan niet meer mogelijk.

Meer weten?
De komende periode zullen wij alle gebruikers van het PCS verder informeren over de precieze noodzakelijke actie(s) voor het instellen van nieuwe accounts.