Introductie Melding Lading Export 2.0 grote stap dichterbij

Portbase Melding Export Documentatie

Melding Lading Export 2.0 nadert de marktintroductie. De afgelopen weken is een pilot gestart met meerdere cargadoors, waarbij het insturen van manifesten aan de Douane live is getest. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Portbase verwerkt nu de feedback en breidt vervolgens de pilot verder uit. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 kan iedereen in de havencommunity in de praktijk de geheel vernieuwde service gaan gebruiken.

Containers én trailers
Melding Lading Export 2.0 werkt zowel voor de container- als voor de ferrysector. Vanuit beide havensegmenten is aan de pilot meegedaan. De pilot is de ultieme test of wat in de voorbereiding is uitgedacht, in de praktijk ook als zodanig werkt. Klanten zijn hiervoor in de pilot samen met Portbase manifesten gaan klaarzetten en verzenden. Op die manier zijn in de nieuwe service nog enkele voor iedereen belangrijke ‘must haves’ geïdentificeerd. Deze worden nu aangepakt, evenals sommige eenvoudig te realiseren ‘nice to haves’. In het algemeen waren de pilotdeelnemers zeer te spreken over de intuïtieve werking, verbetering in het matchen van transhipment-zendingen en het gebruiksgemak van Melding Lading Export 2.0 bij het controleren en insturen van douanemanifesten. Alle partijen willen wij alvast hartelijk danken voor hun inbreng.

Route naar ingebruikname
Ruim voordat wij u dit najaar als bestaande klant overzetten naar Melding Lading Export 2.0 ontvangt u van ons nog nadere informatie. Op Portbase Support komen t.z.t. bovendien meerdere instructiematerialen beschikbaar. De verbeteringen in Melding Lading Export 2.0 zult u met name ervaren in:

  • Nadruk op manifesten die aandacht nodig hebben
  • Makkelijker zoeken en helder overzicht
  • Makkelijker filteren via tabs
  • Meer equipment zichtbaar op één pagina (500 i.p.v. 25) en daarmee in 1x af te werken
  • Verbeterd transhipments koppelen
  • Tijdslijn voor exact zicht op uitgevoerde stappen

Meer informatie
Heeft u vragen over Melding Lading Export 2.0? Onze Sales Manager Michiel de Ruiter helpt u graag. U kunt hem bereiken via 088 625 25 33 of m.de.ruiter@portbase.com