Juni start pilot vernieuwde service Melding Lading Export

Als onderdeel van de herbouw van onze exportservices ontwikkelen wij een vernieuwde service Melding Lading Export. Het indienen van uitgaande manifesten bij de Douane wordt daarmee nog eenvoudiger. De realisatie van dit Melding Lading Export 2.0 is inmiddels dusdanig gevorderd dat in juni 2021 een pilot start. In nauwe samenwerking met een aantal klanten testen wij de werking vanaf dan in de praktijk. De marktintroductie is gepland voor het vierde kwartaal. Iedereen in onze community kan dan het vernieuwde Melding Lading Export gaan gebruiken.

Meer gebruiksgemak en praktische verbeteringen

Melding Lading Export 2.0 werkt op een nieuw platform. Dat maakt de service geheel klaar voor de toekomst. In de vernieuwde dienstverlening staat gebruiksgemak voorop. Vanuit de feedback in verschillende klantsessies is de werking verder vereenvoudigd en sluit het gebruik nog beter aan bij ieders dagelijkse praktijk. Uitgaande douanemanifesten zijn sneller te controleren en te verzenden. Ook wordt een aantal praktische verbeteringen doorgevoerd:

  • Meer containers zichtbaar op één pagina (500 i.p.v. 25)
  • Verbeterde zichtbaarheid containers die aandacht nodig hebben
  • Eenvoudiger documenten koppelen
  • Verbeterd transhipments koppelen

Onmisbare inbreng vanuit de community

Portbase bedankt alle klanten die vanaf 2019 eerst in werkgroepen, daarna in klantsessies en binnenkort in de pilot hun waardevolle input voor de overbouw van de exportservices of specifiek het vernieuwde Melding Lading Export hebben gegeven of nog gaan geven. Voor een optimale Portbase-dienstverlening is deze betrokkenheid vanuit onze community onmisbaar.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het vernieuwde Melding Lading Export? Onze Sales Manager Michiel de Ruiter helpt u graag verder. U kunt hem bereiken via 088 625 25 33 of m.de.ruiter@portbase.com.