Liveblog Brexit

Portbase is een digitaal platform in de Nederlandse havens. Wij maken het voor bedrijven mogelijk om hun douaneformaliteiten bij import en export eenvoudig digitaal af te handelen via ons platform. Dat doen we ook voor Brexit. Volg hier de laatste ontwikkelingen over de Brexit en onze dienstverlening.

 • Eerste werkweek na Brexit verloopt goed

  Portbase kijkt met een positief gevoel terug op de eerste week. Ons systeem is 100% operationeel geweest en we hebben een golf aan nieuwe last minute aanmeldingen (200 stuks) allemaal kunnen verwerken. De verwachte opstoppingen en vertragingen zijn uitgebleven in en rond de Nederlandse havens. Uit informatie van Rijkswaterstaat en de terminals blijkt dat deze week 1 op de 10 vrachtwagens naar de noodparkeerplaatsen is verwezen. Dit betekent dat er bij 10% iets niet goed is gegaan in de voorbereiding. Dat kan op veel verschillende terreinen zijn.

  Portbase kan slechts iets zeggen over de voormelding. We benadrukken dat iedere vervoerder vooraf kan controleren of de voormelding goed is verzorgd door de planner of opdrachtgever. Via onze services Import Status en Track & Trace Export is real-time de status van de zending te zien. Is deze niet compleet, ga dan niet rijden! De terminal verleent u geen toegang tot het terrein. Er hoeft, als het om de voormelding gaat, nooit een chauffeur op de noodparkeerplaats terecht te komen.

  Hulp nodig of nieuwsgierig naar antwoorden op de meeste gestelde vragen van deze week? Kijk op onze supportpagina.

 • Stabiel Brexit-weekend bij Portbase

  Portbase heeft het Brexit-weekend goed doorstaan. Het systeem is 100% operationeel en beschikbaar geweest, zonder technische issues. Vanaf vandaag start de werkweek met oplopende volumes en meer binnenkomende en uitgaande schepen. Hulp of ondersteuning nodig? Kijk op onze supportpagina.

 • Digitale afhandeling van de eerste afvaart naar en binnenkomst van het VK zonder problemen verlopen

  De digitale afhandeling van vracht via Portbase is bij de eerste afvaart richting het VK en binnenkomst vanuit het VK zonder problemen verlopen. Na het weekend nemen de volumes naar verwachting toe. Een correcte voormelding (bekijk onze supportpagina voor instructies en veelgestelde vragen) en het vooraf controleren of de zending daadwerkelijk de terminal op of af mag zijn dan heel erg belangrijk. Via de services Import Status en Track & Trace Export kan iedere vervoerder zien wat de status is van de zending die hij vervoert.