MCA Rail vervangt uw huidige service Rail Planning

Alle deelnemers aan het huidige Rail Planning zet Portbase binnenkort automatisch over naar het nieuwe Melding Container Achterland Rail (MCA Rail). De intermodale operators kunnen hier snel mee aan de slag, maar ook bulkoperators volgen later dit jaar.

Voorzien van een nieuwe frisse look & feel biedt MCA Rail u in de beginfase dezelfde functionaliteiten als Rail Planning, aangevuld met wat kleine verbeteringen. Vanaf het vierde kwartaal wil Portbase de gebruiksmogelijkheden voor de spoorsector vervolgens stap voor stap uitbreiden.

Eerst de intermodale deelnemers, daarna de bulksector
De ambitie van Portbase is om nog voor de zomer alle intermodale railoperators over te zetten naar MCA Rail. In het derde kwartaal zijn dan de tractieleveranciers in de bulk aan de beurt. Alle deelnemers krijgen automatisch de beschikking over de nieuwe MCA Rail webschermen.

Van EDI naar API

Voor het gebruik van een systeemkoppeling is voor MCA Rail een overstap nodig van EDI naar API. Als overgangsfase biedt Portbase de huidige deelnemers aan Rail Planning die nog via EDI werken het eerste jaar kosteloos* een EDI-converter. Deze converter zet in EDI aangeleverde gegevens automatisch om naar het voor MCA Rail benodigde API-format. U heeft zo ruim tijd om in overleg met uw softwareleverancier de API-specificaties te implementeren. Deze API-specificaties komen binnenkort voor u beschikbaar.

Uitbreidingen dienstverlening

Vanaf het vierde kwartaal van 2021 biedt MCA Rail de eerste uitbreidingen. Op de planning staan onder meer het aanmelden van treinen, het opgeven van treinsamenstellingen en updates over de terminaloperatie. Gebruik ervan is alleen mogelijk via een API-koppeling of via de webschermen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Onze Business Manager Ron Martens helpt u graag. Hij is bereikbaar via 06 51 26 77 64 of r.martens@portbase.com.

* De prijs voor de EDI-converter, na de kosteloze overgangsfase, wordt later dit jaar bekend.