Melden van treinen binnenkort verplicht bij de railterminals van ECT Delta, Euromax en RWG

Elk treinbezoek vooraf aanmelden

Vanaf 1 november 2022 worden alle treinbezoeken aan de railterminals van Hutchison Ports ECT (ECT) en Rotterdam World Gateway (RWG) verplicht vooraf aangemeld door de rail operator via Melding Container Achterland (MCA) van Portbase.

Met het melden van treinen in de Rotterdamse haven wordt de eerste stap van het groeiprogramma ‘Rail Connected’ afgerond. Rail operators melden de treinen vooraf aan via de service MCA en de terminals beoordelen elk aangemaakt bezoek. Zolang een bezoek niet is geaccepteerd door een terminal, zullen de voormeldingen niet doorlopen en kunnen containers niet worden afgehandeld.

Voordelen

  • Centraal aanvragen van terminal slots via Melding Container Achterland
  • Met vooraf aangemaakte rotatietemplates worden de reizen elke week gemakkelijk uitgerold
  • Terminal capaciteit kan worden geoptimaliseerd
  • Tractieleveranciers verkrijgen inzicht in up-to-date containerafhandelingen bij de terminals

Hans Nagtegaal, Director Containers bij Havenbedrijf Rotterdam:

“Met het aanmelden van treinen via Melding Container Achterland is er een mooie stap gezet in het digitaliseren van de informatie-uitwisseling tussen ketenpartijen. Deze stap is een eerste in een reeks geïdentificeerde verbeteringen die is opgepakt binnen het Rail Connected programma. Het is goed te zien dat door middel van samenwerking in de sector, het trein product verder verbetert.”

Praktische informatie
Via de webschermen van MCA kunt u nu de rotatiesjablonen gebruiken om templates aan te maken voor uw vaste bezoeken aan de ECT Delta terminal, de ECT Euromax terminal en RWG.

Klik hier voor meer informatie over de rotatiesjablonen
Klik hier voor de instructies en procesafspraken voor het melden van treinbezoeken

Heeft u nog geen afspraken gemaakt met Portbase over het starten met het melden van treinen? Neem dan contact op via hinterland@portbase.com.